stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Vertaling Maleis Nederlands



Profiel afbeelding

Ik onderzoek het verblijf van mijn oom; Pater Jan Sneekes in Nieuw Guinea, zie  http://www.fransberkhout.nl/jan_sneekes.htm Op mijn website staat een foto van mijn oom die een lint doorknipt. Waarschijnlijk 1962. Details zoals plaats en gelegenheid ontbreken echter. Nu vond ik echter een vergelijkbare afbeelding op internet waarop meer informatie staat. Deze info is echter in het Maleis. Is er iemand die dit voor mij kan vertalen en/of daar meer gegevens over heeft? Hieronder volgt de tekst:

Peresmian jalan baru Mindiptana-Imko. Pembutuan jalan-jalan baru dikerjakan dalam rangka proyek jalan karet. Diresmikan oleh C. Kiriwaib, anggota Dewan Perwakilan Rakyat Nugini-Belanda. Kontrolir Rudy de Iong, istrinya Fia, pejebat AA J.M.A Born dan Pastor J. Sneekes ikut hadir (treiton 8-2, April 1962:13)

Deze tekst komt uit een boek van J.W. Schoorl, emiritus professor of development sociology at the Free University, Amsterdam (bestuursambtenaar Mindiptana). De foto bij deze tekst komt uit een krant vermoed ik en is moeilijk te bekijken. Er staat een man met een zonnebril die lijkt op de foto van goede kwaliteit die ik heb en die te bekijken is op mijn website.

Alle info over Pater J.Sneekes die Pastor was in Mindiptana van 1950 - 1963 is ook welkom.

Bij voorbaat hartelijk dank

Frans Berkhout - 24 jun 2016 - 12:16

Met http://www.bing.com/translator krijg je weliswaar geen mooie vertaling, maar wordt de tekst wel begrijpelijk.

De inauguratie van de nieuwe straat-Mindiptana-Imko. Pembutuan straten onlangs uitgevoerd in het kader van het project de manier rubber. Het werd ingewijd door c. Kiriwaib, een lid van het huis van afgevaardigden-Nederlands Nieuw-Guinea. Controller Rudy de Iong, zijn vrouw pejebat Fia, J.M. AA A Born en Pastor j. Sneekes presenteren (treiton 8-2, April-1962:13)

Jan Clavaux - 24 jun 2016 - 12:27


Hartelijk dank voor uw reactie.

Frans Berkhout - 24 jun 2016 - 12:46







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu