stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Jan van der Poel gehuwd te Batavia op ??? met Jeanette Johanna Elisabeth van Buuren



Profiel afbeelding

Jan van der Poel geboren op 01.09.1891 Oostdongeradeel; zoon van Arie Anonie van der Poel en Willemina Tulp.

Jeanette Johanna Elisabeth van Buuren geboren op 22.10.1880 Ngawi Java (N.I.)

Uit dit gezin zijn mij drie kinderen bekend:

Willemina Jeanette van der Poel * Weltevreden NI

Jan Henry van der Poel * Woolahra Australie

Arie Anthonie van der Poel * Batavia NI

vragen: de huwelijksdatum van Jan van der Poel???

In mijn stamboom komen meer personen voor die in Ned. Indië geboren/gehuwd/overleden zijn. vraag: is er een archief in Nederland waar deze akten uit Nederlands Indië ingezien kunnen worden???

De stichting oorlogsgraven is mij bekend.

Herman van der Poel - 19 sep 2016 - 19:01

Jan van der Poel en Jeannette Johanna van Buuren huwden in Batavia op 27.1.1915 - zie www.roosjeroos.nl

G.Karssenberg - 19 sep 2016 - 19:17

hartelijk dank voor uw info

Herman van der Poel - 19 sep 2016 - 20:01

Veel gebeurtenissen in Ned. Indie zijn terug te vinden in de regeringsalmanak Ned Indie 1815-1942. Deze almanak vermeldt burgerlijke standgegevens tot ca 1922 en vermeld ook beroepen en vestigingsplaatsen. Diverse grote bibliotheken hebben een DVD met deze almanak evenals het CBG. Als particulier kun je deze ook aanschaffen. De almanak heeft wel een beperking bij geboortes vind je alleen de volledige namen van het kind met datum en plaats geboorteaangifte (geen ouders genoemd), bij huwelijken niet meer info dan de namen van bruid en bruidegom met datum en plaats en bij overlijden alleen de naam van de overledene (geen leeftijd, geen ouders, geen partner). 

Via andere bronnen is wel aanvullende info beschikbaar uit sommige plaatsen. Het IGV geeft een reeks bronnenpublicaties uit waar heel veel info in staat. Zie http://www.igv.nl/publicaties/bronnenpublicaties

Ook via de krantensite van de Koninklijke bibliotheek http://www.delpher.nl/ kun je veel info verzamelen. Roosje Roos mag je uiteraard ook niet vergeten te raadplegen http://www.roosjeroos.nl/Zoekscherm

Na deze inleiding weer even terug bij je vraag naar raadpleging originele aktes. Dat is ten dele mogelijk. Door de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen (Mormonen) ziijn veel aktes in Ned Indië op film vastgelegd. Maar er zijn ook vele hiaten. Deze films zijn te raadplegen. Een tamelijk grote collectie films Ned Indië betreffende ligt in het family centre van de Mormonen in Amsterdam (Zaaiersweg) en zijn aldaar op vrijdagmiddagen aldaar in te zien. Plaatsreservering aanbevolen. Films die men niet heeft moet je tegen vergoeding aanvragen bij familysearch. De film blijft dan 6 weken voor jou ter beschikking. Je kunt films in zien in elk familycentrum bij jou in de buurt (als je die aangevraagd hebt)

Op de site van IGV kun je zien welke films vermoedelijk in Amsterdam liggen. Films kunnen ook uitgeleend zijn. Daar wordt ook uitgelegd hoe je kunt zoeken naar een filmnummer waarop een gebeurtenis in een plaats die jij zoekt staat. Verwacht geen volledige dekking voor Ned Indie. http://www.igv.nl/publicaties/digitale-bronnen-en-naslagwerken/burgerlijke-stand-films

Let op bij zoeken naar filmnummer http://www.igv.nl/images/HandleidingfilmsMormonenII.pdf dat je als plaatsnaam de huidige naam van de betreffende plaats gebruikt. 

mvg-Ben

Ben Wegman - 19 sep 2016 - 20:02


Beste hr. Ben Wegman,

Heel hartelijk dank voor uw gegevens.

mvg Herman

Herman van der Poel - 20 sep 2016 - 13:14







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu