stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Huwelijk Honselaar / Willemsen voor 1925 gezocht.

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Abraham HONSELAAR wordt op 23 januari 1903 te Vrijenban geboren. Hij trouwde op 29 november 1929 te Malang met Niesje DIJKMAN. Van dit huwelijk, en de daaruit geboren kinderen weet ik alles.

Zijn zoon Gerrit Cornelis HONSELAAR is geboren in Indie in 1925. Abraham HONSELAAR was toen gehuwd met Adriana Maria Jacoba WILLEMSEN. Ik weet echter niet of de naam correct is, de gegevens komen van Gerrit Cornelis zelf. Hij heeft zijn moeder nooit gekend, zijn vader her/trouwde in 1929.  Ik kan echter niets vinden over deze vrouw. Wie kan mij helpen aan informatie?

Met vriendelijke groet,

Bert de Jong

Bert de Jong

Geen antwoord op u vraag en misschien al bekend... maar  gegevens Gerrit Cornelis Honselaar Mannelijk

Gerrit Cornelis vertrok met zijn vrouw (onbekend) en 2 kinderen op 29-06-1954 met de M.S. Johan van Oldenbarnevelt van Rotterdam naar Quebec

https://www.genealogieonline.nl/stamboom-familie-wolf/I750.php

Janny Bijsterveld

Hartelijk dank, maar inderdaad deze informatie had ik al. Ik heb namelijk contact met Gerrit, die nog steeds in Canada woont. Hij heeft alleen bovenstaande informatie over zijn moeder, die hij verder nooit gekend heeft. Hij (en ik) zoeken dus informatie over haar.

Bert de Jong

Een paar mogelijkheden:

De trouwakte van de ouders Honselaar/Dijkman zal ook meer info geven over de vorige partner van Abraham. Indien het huwelijk in een grote plaats is geregistreerd is er wellicht een film met akte bij FS. Kijk daarvoor bij http://www.igv.nl/publicaties/digitale-bronnen-en-naslagwerken/burgerlijke-stand-films

Opvragen van de dienststaat van Abraham Honselaar via CBG/Nationaal Archief of schrijven naar SAIP (Stichting administratie Indische Pensioenen). http://www.saip.nl/nl/content/pages/overige-werkzaamheden.aspx

mvg-Ben

ps ik heb geen geboorte van een Adriana Maria Jacoba WILLEMSEN in Ned Indië kunnen vinden. Indien hij in Ned Indië is getrouwd moest zijn voorgenomen huwelijk dan ook niet afgekondigd worden in zijn geboorteplaats/woonplaats? Heeft hij tot zijn 18de in Vrijenban gewoond?

Ben Wegman

Er is van de zoon een archiefkaart van een persoonskaart aanwezig bij stadsarchief Amsterdam. Lees even de handleiding op de site betreffende dit onderwerp. De zoon zou informatie van deze persoonskaart kunnen opvragen of via jou laten aanvragen. 

19. Kan ik een kaart inzien van iemand die NIET overleden is?

Dat kan indien de aanvrager in bezit is van een schriftelijke toestemming en een (kopie van een) identiteitsbewijs van de houder van de archiefkaart.

Op basis van de informatie op de volgende site https://www.genealogieonline.nl/stamboom-familie-wolf/I749.php is het waarschijnlijk dat het huwelijk  in 1923 in Nederland is gesloten. 

Film FS huwelijken Malang 1921-1942: 1357949 (waarschijnlijk beschikbaar Zaaiersweg, Amsterdam)

mvg-Ben

Ben Wegman

"Hij trouwde op 29 november 1929 te Malang met Niesje DIJKMAN. Van dit huwelijk, en de daaruit geboren kinderen weet ik alles".

Ik heb de indruk dat er uit dit huwelijk geen kinderen zijn geboren. Wel kinderen uit het eerdere huwelijk van mevr Dijkman.

mvg-Ben

Ben Wegman

https://www.myheritage.nl/site-family-tree-73429392/eerbeek?rootIndivudalID=1501779&familyTreeID=1#!profile-1501779-events

 

Niesje Dijkman (Honselaar)

Geboren: 27 jan 1898 In:  Hatert
Overleden: 22 mei 1983 (op de leeftijd van 85) In:  Amsterdam

Janny Bijsterveld

Hartelijk dank. Uit dit huwelijk zijn 2 kinderen geboren. De archiefkaart van Niesje Dijkman is in te zien in het Amsterdams archief.

Bert de Jong

Dit is inderdaad als uiterste middel mogelijk. Ik dacht alleen dat het misschien via dit forum sneller mogelijk was (en in veel gevallen ook is) 

Bert de Jong

Hartelijk dank. Ik ben echt op zoek naar de EERSTE vrouw van Abraham HONSELAAR, en dus de moeder van Gerrit Cornelis HONSELAAR

Bert de Jong

Uit dit huwelijk zijn 2 kinderen geboren

Maar dat zijn, volgens mij wel twee kinderen uit haar eerste huwelijk. Niet uit het huwelijk met Honselaar.

mvg-Ben 

Ben Wegman

Correct. Het betreft hier de twee kinderen van haar eerste huwelijk (Met Dhr. WOLF)  Gerrit Cornelis was zoon van Abraham HONSELAAR en Mevr. WILLEMSEN.

Bert de Jong

Haar eerste huwelijk was met de hr Wolf. (scheiding 1928)

mvg-Ben

Ben Wegman

Ter correctie:

Uit het eerste huwelijk van Niesje DIJKMAN (met Dhr. WOLF) 2 kinderen: Toosje WOLF en Johannes Frederikus WOLF. Beeindiging van dit huwelijk door scheiding in 1928.

Haar tweede huwelijk was met Abraham HONSELAAR, dit was ook zijn tweede huwelijk. Uit zijn eerste huwelijk met Adriana Maria Jacoba WILLEMSEN is zoon Gerrit Cornelis HONSELAAR. Gerrit leeft dus nog, en is op zoek naar informatie over zijn moeder. 

Bert de Jong


Wellicht ten overvloede: Er is een uitgebreide stamboom van de Honselaars op internet. Heeft u die al gezien? Daarin word de naam Willemsen anders gespeld. En misschien kan deze man/vrouw u verder op weg helpen. Succes!

RuumpolPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!