stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Echtpaar Willem Jacobus Monfils x Gaston(!) Josephine Gertrude


Profiel afbeelding

Dank je wel, Johanna C., maar deze gegevens waren mij al bekend, zie mijn antwoord aan Janny Bijsterveld.

N. van der Brugge

Goedenavond hr. Karssenberg,

Zoudt U mij een kopie van die advertentie kunnen bezorgen, of anders de vindplaats van deze krant en de andere? Ik heb geen flauw idee hoe ik daar moet kmen. Bedankt vast.

N. van der Brugge

Zie www.delpher.nl via (bijvoorbeeld): Gaston prox Schaafsma -

G.Karssenberg

Er was een Willy Gertrude Monfils * Solo 21-4-1936, + Delft 4-9-2015. Zij was getrouwd met de al eerder overleden Edward Horace van der Sloot. Voor de rouwadvertentie met meer voornamen zie http://patmcast.blogspot.nl/2012/12/born-in-nederlands-indiedutch-east.html.

Peter Miebies

Mijn vader Gustaaf Eugene Berends, geboren op 18 maart 1920 en overleden in 1999, heette tot zijn 18e Monfils omdat hij niet wist dat zijn moeder Gaston tijdens haar zwangerschap van echtgenoot wisselde. Die waarheid kwam tevoorschijn omdat hij voor militaire dienst werd opgeroepen met zijn correcte naam. Hij had alleen stiefzusjes en stiefbroers aan beide kanten van de familie.

Ricardo Berends

Beste Ricardo - weet niet of dat helemaal klopt ...de geboorte annonce voor Gustaaf Eugene wordt op 19-03-1920 nog door het echtpaar Berends-Gaston geplaatst in Het nieuws van den dag voor Nederlandsch-Indië; denk niet dat dat gebeurd zou zijn als de moeder al vertrokken zou zijn naar Monfils. Ik ben overigens momenteel naar de Berendsen aan het kijken, naar aanleiding van contact met een tante van mijn vrouw, wiens moeder een zuster was van jouw grootvader Cyrus. Zij heeft Cyrus nog gekend.

Dick Koster

Ook in de regeringsalmanak wordt de geboorte van Gustaaf Eugene Berends vermeld en niet onder Monfils. 

18-03-1920 Berends Gustaaf Eugene

Ben Wegman

Overigens wil is best geloven dat Gustave dacht dat hij een Monfils was. Ik heb nog niet kunnen achterhalen wanneer zijn ouders gescheiden zijn; en zijn moeder met Monfils verder is gegaan. Maar het eerste Monfils kind is van december 1922, Gustave was toen ruim anderhalf jaar oud.

Dick Koster

Bron: geb.reg. Buitenzorg 1896, aktenr. 6. (LDS-filmnr. 1148255, frame 887)

Willem Jacobus Monfils, geb. Buitenzorg 21 jan. 1896 des namiddags om 7 uur, aangifte 22 jan. 1896, zoon van Jacob Johannes Monfils, oud 42 jaar, geemployeerde op het land "kaumpandak", district Tjibinong, afdeling Buitenzorg, en diens echtgenote Maria de Graaff.

leo


Leo, kun je mij een kopie bezorgen van die geboorteinschrijving (zie 26.3.2019)?. Ik krijg hem niet op mijn scherm, helaas.

Bedankt en groet (vanderbrugge35@gmail.com).

N. van der BruggePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!