stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Indexeringsproject Korps Pupillen (1849-1899)



Profiel afbeelding

We zijn in het weekend gestart met een nieuw indexeringsproject waar iedereen zijn steentje aan kan bijdragen. We is de IGV en Jeroen van Luin, werkzaam als digitaal archivaris bij het NA, maar dit doende als privéproject. Het gaat om extracten uit een stamboekarchief waar de namenklapper van verloren is gegaan. Van de 2512 kaarten zijn er nu al 1189 ingevuld en nog 1323 te doen. Na het invullen volgt nog een controlestap. Lees de achtergrond van dit project hier, en over toekomstige projecten hier. Meteen meehelpen kan natuurlijk ook via deze link.

Maarten Fornerod - 1 mei 2018 - 10:05


Wow, dat ging snel! We werken hard aan een vervolgproject, maar speciaal voor het stamboomforrm alvast een kleine  steekproef (n=25) uit de eerste 125 inschrijvingen van het Korps (geboren 1838-1844). Zoals verwacht is de overgrote meederheid (24/25) geboren in Nederlands-Indië. Van die 24 zijn 16 terug te vinden in de Regeerings Almanak (RA), maar zonder informatie over ouders. Eenderde komt niet voor in de RA. In de extracten van het Korps worden de ouders meestal wel genoemd: slechts bij twee pupillen zijn de ouders onbekend en bij één pupil ontbreekt de moeder.

Geen van deze pupillen zou terug te vinden zijn in de door ons gepubliceerde geboorteregisters van de burgerlijke stand, vooral door het vroege geboortejaar in combinatie met afgelegen geboorteplaatsen.

We gaan dus verder, dank iedereen die een steentje of een grote steen heeft bijgedragen!

Maarten Fornerod - 3 mei 2018 - 21:01







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu