stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Indexeren Oost-Indisch Boek (1834-1936)



Profiel afbeelding

We meldden al de snelle en succesvolle indexatie van het Korps Pupillen, 2.400 pupillen van wie de ouders, geboorteplaats en geboortedatum nu snel zijn te achterhalen.

De IGV en Jeroen van Luin vervolgen dit project op dezelfde leest, maar een tikje groter, het indexeren van ca. 23.000 extracten uit het Oost-Indisch Boek. Het gaat hier om onder-officieren en minderen die in Indië zijn aangenomen bij het KNIL, en die net als de pupillen voor het grootste deel geboren zijn buiten Nederland. We beginnen in 1834 omdat de vroege formulieren een ander formaat hebben. Die komen nog als toetje. We gaan niet verder dan 1936 vanwege mogelijk nog in leven zijnde personen.

Via deze link alle informatie hoe bij te dragen.

Dank!

Maarten Fornerod - 11 mei 2018 - 08:34


Ondertussen is het Oost-Indisch boek geïndexeerd en gecontroleerd en doorzoekbaar via Open Archieven. Dank aan iedereen die heeft meegewerkt. Het volgende project zou wel eens de Suppletiefolio's kunnen zijn (50,000+), maar suggesties zijn welkom.

Maarten Fornerod - 30 aug 2018 - 17:44







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu