stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Harry (Henri?) Jansen, geboren op 26-07-1898 in Meester Cornelis gevraagd zijn tr en overl [opgelost


Profiel afbeelding

Beste Lezer,

1 Harry (Henri?) Jansen, geboren op 26-07-1898 in Meester Cornelis. Harry trouwde met Theodora Jansen. Zij is overleden in Gasselte Drenthe.

Gevraagd zijn trouwen en overlijden en eventuele kinderen

Generatie 2 (ouders)

2 Willem Frederik Jansen, geboren op 28-05-1864 in Meester Cornelis (Batavia). Willem is overleden op 06-01-1915 in Meester Cornelis, 50 jaar oud.

Gevraagd zijn ouders

Hij trouwde, 28 jaar oud, op 08-03-1893 in Meester Cornelis met de 17-jarige

3 Christina Johanna Maria Rockland, geboren op 09-06-1875 in Ambarawa (Semarang). Christina is overleden op 28-03-1946 in Buitenzorg, 70 jaar oud

Zover ik kan zien is in roosjeroos verder niets te vinden, zou Henri naar Nederland vertrokken zijn, zijn partner in ieder geval wel.

Groet,

Leo Verschuur

l.verschuur

Gasselte ligt niet in Ov[erijssel], hoor...

Petra

Nog een aanpassing? Zij is gedoopt in Gasselte Ov.

Bedoeld wordt overleden zoals in een eerder bericht is aangegeven?

mvg-Ben

Ben Wegman

Beste Ben Wegman,

Het bericht is aangepast.

 Harry (Henri?) Jansen, geboren op 26-07-1898 in Meester Cornelis. Harry trouwde met Theodora Jansen. Zij is overleden in Gasselte Drenthe.

l.verschuur

Er is een interneringskaart van Henri Jansen geb. 26.7.1898, zie hier. Naam van moeder als in de vraag. Hij was (gepensioneerd) beroepssergeant. M.i. staat zijn (eerste?) echtgenote er ook bij als Lajken Ashter, Bonolongan 79, Buitenzorg.[Edit 15:00 - wellicht wordt Bondongan of Bondonganweg bedoeld.]

Peter S

Hier een extract uit zijn stamboekinschrijving.

Peter S

@Leo: heeft u de ouders van Christina Johanna Maria Rockland al.?

Henri Bik

Is de volledige naam van de vrouw Theodora Jansen of zijn er nog meerdere voornamen? De officieele naam van de man is Henri.

...….en eventuele kinderen  Vallen onder de privacy regels gehanteerd op dit forum.

Dan Rockland: http://proxy.handle.net/10648/ef27ff70-f9c2-ffba-b094-def33a18e7ab

Mogelijk? 

09-09-1871 August Lutwich Wilhelm Rockland en Magdalena Margaretha Volke te Fort de Kock

09-06-1875 Christina Johanna Maria Rockland (erkenning) te Ambarawa

Ik kan rond die tijd geen andere Rockland vinden. Gezien de erkenning zou dan Magdalena niet haar moeder zijn.

mvg-Ben

Ben Wegman

Beste Henri Blik,

Nee de ouders van Christina Johanna Maria Rockland heb ik nog, daar was ik nog niet aan toegekomen, mijn prioriteit lag bij het vinden van haar kinderen.

Wat ik weet heb ik van de dochter van de Adolf Frederik Jansen en zij waarschijnlijk weer van haar moeder.

In de hectiek van de dagen na de oorlog en het moeten vertrekken uit Ned, Indie zijn zij haar familieleden uit het oog geraakt, nu kan langzamerhand alles een plekje gegeven worden.

Groet,

Leo Verschuur

    

l.verschuur

Beste Peter S,

Dank voor de aanvullende informatie.

Een 2e echtgenote was mij niet bekend (waarschijnlijk dan zijn 1e echtgenote).

Nu nog achter zien te komen wanneer Henri is overleden op de erevelden kan ik hem niet vinden waarschijnlijk heeft hij dan de oorlog overleefd,noch hij noch zijn 2e? vrouw Theodora Jansen kan ik niet terugvinden in wiewaswie en in het Drents archief.

Met vriendelijke groet,

Leo Verschuur

l.verschuur

Beste Ben Wegman,

Ik heb werkelijk geen idee of Theodora Jansen meerdere voornamen heeft.

Waar ik inmiddels achter ben gekomen is dat Henri Jansen(zij waren volle neef en nicht) nog in 1954 leefde in Bogor en 4 kinderen had de oudste was een meisje Yvonne.

Met vriendelijke groet,

Leo Verschuur

l.verschuur

August Lutwich Wilhelm Rockland geboren 8 Dec 1840 in Kampen is de vermoedelijke vader van Chistina Johanna Maria Rockland, die op 9 juni 1875 niet geboren maar erkend werd.

https://www.wiewaswie.nl/nl/detail/50548558

Ben vermelde reeds zijn huwelijk in 1871 met M.M. Volke.

Hij overleed 19 Oct 1895 a/b SS Amalia en zijn overlijden werd aangegeven in Semarang (RA 1897 pag 430)

Hij kreeg 5 kinderen, waarvan bij drie de opmerking ‘erkenning’ staat.

Zijn vrouw M.M. Volke overleed in 1888 in Bandjermasin (RA 1889 pag 401)

Henri Bik

Beste Henri Bik,

Dank voor de aanvullingen.

Nu nog verder zoeken naar  Henri Jansen, geboren op 26-07-1898 in Meester Cornelis. Henri is overleden na 1954, minstens 56 jaar oud. Henri trouwde met Theodora Jansen. Theodora is overleden in Gasselte Dr. 

Met vriendelijke groet,

Leo Verschuur

l.verschuur

Weet iemand of het zin zou hebben Henri Jansen's inschrijving in het Volledige Stamboek in te zien in het Nationaal Archief te Den Haag ? Blijkens het afschrift gemeld in mijn tweede bericht heeft hij nummer 56214 in het Volledig Stamboek, dus m.i. in dit deel te Den Haag (offline): link. Maar als hij in 1954 nog leefde en nog in Indonesie woonde, kreeg hij daar dan nog zijn pensioen (fl.1092 's jaars) uitgekeerd?
[Aanv.: Klaarblijkelijk worden "soms" de echtgenote en kinderen genoemd in het Volledig Stamboek, zie hier. Maar hoe soms is soms... En zou een beeindiging van het pensioen er niet in staan, met datum en reden?]

Peter S


@ Peter S.  Ik ben het redelijk vaak tegen gekomen.

Extra probleem bij deze vraag is de zeer algemene en gelijke naam van beide gehuwden. Daarnaast kan Theodora (indien zij de tweede echtgenote is van Henri) geboren zijn tussen pakweg 1900 en 1925. Ook staat niet onomstotelijk vast dat haar voornamen 100% correct zijn. Omdat de stamkaart van Henri een andere echtgenote aangeeft heeft het wellicht niet zoveel zin om gegevens op te vragen bij het Rode Kruis (afdeling oorlogsnazorg). Ook weten we nog niet of zijn tweede echtgenote in Ned Indië is geboren of elders. Erg veel gaten.

@ Henri,

Mogelijk heb jij andere ervaring, maar bij de geboortes die ik heb nagezocht was bij de vermelding van de erkenning de echte geboortedatum leidend. Illustratief zijn de vele late inschrijvingen van erkenningen t.o.v. het geboortejaar. Maar als jouw onderzoeken hebben uitgewezen dat een vermeldde erkenningsdatum niets zegt over de geboortedatum dan zal ik ook e.e.a moeten corrigeren.

@ Leo,

Een onderzoekstraject zou zijn contact op te nemen met SAIP en naar hun gegevens vragen over Henri. https://saip.nl/nl/content/pages/welkom.aspx

mvg-Ben

Ben WegmanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!