stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Overlijden Adrienne Wilhelmine Josephine Boellaard van Tuijl


Profiel afbeelding

Wie weet waar en wanneer zij is overleden en of zij kinderen had?

Ellem

Hallo Ellem. Je aanvullende informatie is niet aanwezig ??? .  Was zij soms geb. op 30-06-1880 te Serpong bij Batavia. En mogelijk geh. met ene: Carl Pandel.  ???  Getr. op 18-05-1901 te Buitenzorg (Batavia) Wij wachten af, voor aanvullende gegevens c.q. bevestiging.

DHv. E.

Na de dood van haar man Carl Pandel in 1914 is ze met haar zoon ingeschreven in het bevolkingsregister van Den Haag (komend uit Dusseldorf), en daar is ze met hem uitgeschreven als vertrokken naar Dusseldorf in 1916 (link).

Peter S

Er is nadere info over haar in het archief te Amsterdam op deze kaarten: link. In 1919 uitgeschreven naar Zandvoort. Helaas heb ik geen tijd hier nu verder in te kijken.

Peter S

30 juni 1870 geboorte Adrienne Wilhelmine Josephine Boellaard van Tuijl te Tangerang

22 nov 1886 huwelijk Friedrich Reinier Elard Julius Ednenov (von Ende) met Adrienne Wilhelmine Josephine Boellaard van Tuijl te Buitenzorg

10 aug 1893 ontbonden huwelijk te Buitenzorg

F.R.E.J. Ednenov geb 10 sept 1852/ overl 5 aug 1906

mvg-Ben

Zou zij wat gesmokkeld hebben met haar leeftijd? Ik kan geen geboorte rond 1880 vinden en het is we heel toevallig dat de vrouw geboren in 1870 naast dezelfde namen ook dezelfde geboortedag heeft.

Ben Wegman

Maar zou zij op 16 jarige leeftijd getrouwd zijn?

A van Egmond (nieuw)

Niet geheel ongebruikelijk in Ned Indie. Ik kan geen kinderen van dit echtpaar vinden. Ik heb ook nog even bij Roosje Roos gekeken, maar daar dezelfde resultaten (uiteraard gebruiken Roosje Roos en ik dezelfde bron: regeringsalmanak). Haar geboorte is vermeld in de almanak van 1872. Dus daar kan geen lees of schrijffout van 10 jaar inzitten.

Ik heb nog even gekeken naar de zoon Arthur Pandel. Hij is voor het huwelijk geboren. Volgens de almanak 22-04-1897 te Buitenzorg (erkenning). In het bevolkingsregister van Amsterdam wordt zijn geboortejaar 1899 vermeld. (foutje ambtenaar?)

mvg-Ben

Ben Wegman

Sorry dat ik wat onvolledig was met mijn info.

A.W.J. Boellaard van Tuijl werd inderdaad geboren op 30 juni 1870 te Serpong (Tangerang) uit de inlandse vrouw Taijba en erkend door Alphonse Jules Hendrik Boellaard van Tuijl. Op ruim 16-jarige leeftijd trouwde zij te Buitenzorg met Friedrich Reinier Elard Julius Ednenov waarvan zij echter in 1893 scheidde. Of er uit dit huwelijk kinderen geboren zijn, weet ik niet.

Ook heb ik een huwelijk van haar met ene Carl Pandel niet kunnen vinden in Roosjeroos. Na jullie informatie zou het trouwens goed mogelijk zijn dat ze in Duitsland overleden is. Maar of dat eenvoudig te vinden is...... ?

Ellem

Arthur Pandel is mogelijkerwijs gehuwd met M.H.J. Koerselman en was in 1940 woonachtig Emmerich.

mvg-Ben

Ben Wegman

Nog géén verdere aanwijzingen voor overlijden, maar voor de volledigheid; melding van AWJ + kind op 10 maart 1906 als thuiskomende passagiers te Genua: link

Na haar uitschrijven naar Zandvoort in 1919 is haar spoor wat koud, maar voor Zandvoort is "Het bevolkingsregister uit de periode 1911-1937 is in te zien in de studiezaal. " van het Noord-Hollands Archief in Haarlem. Helaas niet digitaal.

Aleg Moi

Het huwelijk met C.Pandel in de krant van 24-6-1901

De Duitser Carl Pandel ging met het gezin in Düsseldorf wonen. Bij terugkeer in Indië overleed hij aan een hartaanval. De begrafenis was een paar dagen later, dus de familie zal er nooit bij aanwezig geweest zijn.

Dit alles volgens de kranten. 

Frank Fransz

Een correctie. Het huwelijk van Boellaard van Tuijl en Pandel staat wel in de RA (en dus ook in Roosjeroos), doch ik had 'Boellaard van Tuijl' ingetypt en de RA vermeldt 'Boellaard van Tuyl'. En computers denken nou eenmaal veel exacter dan wij.

Ellem

Uit de rouwadvertentie voor haar man Carl Pandel blijkt dat zich als Boellaard van Tuyl afficheerde.

Zoals Ben reeds schreef: Zoon Arthur Pandel werd  bij de registratie in Amsterdam ingeschreven als 22 april 1899 in Buitenzorg geboren:   https://www.wiewaswie.nl/nl/detail/8940294 9

Henri Bik

Ja Ben, Het is inderdaad aannemelijk dat Arthur Pandel trouwde met Maria Hendrika Johanna Koerselman (geboren 17 maart 1911 in Steenderen en overleden voor 2015).Dochter van Jan Hendrik Koerselman (geboren 3 maart 1880 in Linde en overleden 19 juni 1941 in Steenderen) en Hendrika Johanna Goldstein (geboren 1 januari 1880 in Gorssel en overleden 31 augustus 1930 in Steenderen)

Bovenstaande gegevens haalde ik uit WieWasWie maar Arthurs huwelijk staat daar niet in. Aangezien ze in 1941 in Emmerich wonen lijkt het mij aannemelijk dat ze in Duitsland zijn getrouwd. Het huwelijk zal na 1930 en voor 1941 zijn geweest gezien de rouwadvertenties van haar ouders.

Henri Bik


Henri, kun je me vertellen uit welke krant / datum deze overlijdensadvertentie van Carl Pandel komt?

EllemPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!