stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Zijn er Burgerlijke stand aktes van Tangerang bewaard gebleven en verfilmd?


Profiel afbeelding

Ik was deze week op zoek naar filmnummers van FS waar de burgerlijke stand aktes van Tang(g)erang op zouden staan. Ik kon echter niets vinden.

Nu blijkt Tang(g)erang een voorstad van Djakarta. Zijn de aktes mogelijk opgenomen bij de registers van Batavia? Wie weet dit? 

In het personeel statuut van  februari 1965 staat alleen dat er dubbelen fysiek bewaard zijn gebleven door de Griffier van het desbetreffende Landgerecht Djakarta.

Dubbelen Tanggerang
Overlijden: 1929 (ged.) - 1934 (ged.) 1940.
Huwelijken: 1896 - 1898 - 1911.

In de lijst met verloren B.S. aktes komt Tanggerang niet voor.

Alvast bedankt.

mvg-Ben

Ben Wegman

Hallo Ben,

het ANRI heeft wel wat van Tangerang. Tangerang is Banten en had (heeft) een eigen BS. Tegenwoordig is Jakarta zo groot dat Tangerang er tegenaan ligt. Je moet even googlen ""daftar arsip tangerang" (met aanhalingstekens). Eerste hit is een PDF met een inventaris. Of dit in het arsip in Jakarta ligt of in Tangerang zelf is me niet duidelijk, maar ik gok in Jakarta. Tangerang heeft wel een eigen archief: Dinas Perpustakaan dan Arsip Daerah Kota Tangerang.

Volgens deze link zijn er geen BS registers van Tangerang verfilmd door de mormonen: LINK

Pim. 

P.J.H. Vercoulen

Pim,

Bedankt voor je snelle antwoord. Ik had gehoopt op een ander resultaat. Ik had al een zoekpoging via FS geprobeerd maar dat was zonder resultaat, helaas. Het wordt gewoon roeien met de riemen die er zijn. Krantenberichten ed.

mvg-Ben

Ben Wegman

Hmm,

Ik zou Batavia toch niet geheel links laten liggen bij het zoeken naar BS gegevens uit Tangerang. Als je in roosjeroos snuffelt op Tangerang staat daar vrijwel altijd:

Afdeling Tangerang (Batavia), of
Tangerang (Batavia). Soms:
Tangerang (Batavia, Wester-kwartier der ommelanden van Batavia)

En dat zijn gegevens uit de 50-er en 60-er jaren van de 19e eeuw. Het mag dan topografisch onder Banten vallen, maar de gegevens uit de RA lijken op z'n minst te suggereren dat het voor de BS onder Batavia viel gedurende die periode.

De switch van 'Tangerang (Batavia)' naar Tangerang zonder meer zie ik in roosjeroos gebeuren zo rond 1907-1909. Ik vermoed dus dat voor gegevens van vóór ongeveer 1909 de BS van Batavia ook gegevens van Tangerang zou kunnen bevatten.

-Bart-


Bedankt voor je toelichting. Ik zal t.z.t. weer eens naar een familycentrum gaan. Misschien heb ik geluk.

mvg-Ben

Ben WegmanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu