stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Trijntje Schaafsma tr. Batavia 1902 Eugène GastonProfiel afbeelding

@ Bart,

De fout is niet zo groot. Indien de regeringsalmanak iets fout publiceert, staat het ook bij Roosje Roos fout. Alles is 1 op 1 overgenomen (indien RA erbij vermeld staat).

mvg-Ben

Ben Wegman - 6 okt 2021 - 16:10

Bart,

In de loop van de al bijna 30 jaar dat ik Indische BS-akten bij de Mormonen bekijk, heb ik geleerd dat als iets in een bijregister staat, er altijd wel iets vreemds aan de hand is en extra oplettendheid vereist is.

En de RA (en dus RoosjeRoos) is door mensenhanden jaarlijks overgeschreven van de originele akten en ingeleverd voor de RA, dus fouten worden altijd gemaakt.Zo zijn er hele jaargangen van geboorten waarbij de aangiftedatum in plaats van de geboortedatum is vermeld. En dat wordt echt vervelend als het aangegeven kind al twaalf jaar oud blijkt te zijn. Al met al zou ik de RA ook niet willen kwalificeren als primaire bron; dat zijn eigenlijk alleen de akten.

leo48 - 6 okt 2021 - 16:16 (laatst bijgewerkt 6 okt 2021 — 17:39 door auteur)


Dank allen voor hun bijdragen in dit draadje. Trijntje Schaafsma is mijn overgrootmoeder en helaas is er weinig bekend, aangezien mijn oudere tantes die het meest wisten van Indie niet meer in leven zijn.

Eric Gaston - 7 sep 2022 - 12:34Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu