stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Inheemse Salimah Iloen ex partner van wijlen Louis W.A.Th. Hilgers relatie met ene DorriusProfiel afbeelding

Louis Willem Anton Thomas (1893) overleed in 1931. Hij had een oudere zuster Johanna Francisca Louisa Hilgers (1988 - 1945). Zij was getrouwd met Andreas Florimont Dorrius (1880 - 1954). Als weduwnaar is Andreas hertrouwd met Ursula Sari en naar Australia vertrokken.

Met Salimah Iloen had Louis 4 kinderen. Margaretha, Christiaan, Willie en Albertus (Bertie). De jongens werden in het Weeshuis Vincentius te Batavia opgenomen. Salimah kreeg - als ongehuwde - niet het voogdijschap en de andere broers en zusters woonden te ver weg om die kinderen op te kunnen nemen.

1. Mij is ter ore gekomen, dat Salimah in Indië met ene Dorrius (familie??) zou zijn gehuwd. Dat hun kinderen zich in de buurt van Bogor zouden hebben gevestigd. Of dat allemaal klopt zou ik graag willen weten.

2. Willie? Willem Hilgers (1926-?) was via het CBG niet te traceren. De andere 3 kinderen wel.  Schijnbaar zou Willie in Indonesia zijn gebleven en met ene Soe zijn getrouwd?

S.O. Niels - 13 feb 2022 - 15:48

Willie? Willem Hilgers (1926-?) was via het CBG niet te traceren. De andere 3 kinderen wel.  Schijnbaar zou Willie in Indonesia zijn gebleven en met ene Soe zijn getrouwd?

Of Willem is nog in leven en dan geldt de  AVG

Anneke 2 - 13 feb 2022 - 16:20

dat Salimah in Indië met ene Dorrius (familie??) zou zijn gehuwd. Dat hun kinderen zich in de buurt van Bogor zouden hebben gevestigd. Of dat allemaal klopt zou ik graag willen weten.

bij het Nationaal Archief:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

gerepatrieerd in 1958 [hier]

misschien een verwisseling van Ursila en Salimah, of meer huwelijken tussen de families?

Peter B - 13 feb 2022 - 16:56

Op mijn speurtochten door de stambomen raak ik wel eens het spoor bijster.

De ex van Louis Salimah Iloen is "hertrouwd" met 'n Dorrius.

De weduwnaar Andreas Dorrius daarentegen is hertrouwd met ene Ursula Sari.

De zoon van Andreas en Johanna Hilgers is naar Australia vertrokken.

De zoon Willie is in Indonesië gebleven en daar met ene Soe te zijn getrouwd en de de omgeving van Bogor woont.

  

S.O. Niels - 13 feb 2022 - 19:18

Geen antwoord op je vragen, maar misschien een nog onbekend gegeven: Stamboek van Jan Florimont Dorrius, zoon van Andreas en Johanna Hilgers.

(Let op! de indexen van de scans van het Nationaal Archief zijn weer eens in de war...en dan werkt de link niet)

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

-Bart- - 13 feb 2022 - 20:05


Andreas Florimont en tante Jo Hilgers hadden 5 kinderen. De begaafde pianiste Charlotte (Lotte), Jeanne, Augustina (tante Guus) dan Johan en Jan de krachtpatser in de familie. Johan is naar Australia vertrokken. Gehuwd met Florence (Flor) Tripp. Hadden 1 zoon en 2 kleinzoons. Die twee houden via de partners de contacten af. Mogelijk geen confrontatie met "half-class" Indo's.

Jan was van jongs af aan met bodybuilding à la Atlas bezig.

S.O. Niels - 13 feb 2022 - 20:29Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu