stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Gezocht: VELE HANDEN voor database Indische/Aziatische/inlandse voormoeders



Profiel afbeelding

Nog steeds VEEL HANDEN nodig voor het verzamelen van namen en gegevens van onze inlandse, Indische, Aziatische voormoeders. Op 14 juni 2022 postte ik hier een eerste oproep. Sindsdien groeit de database langzaam, maar zeker! Wij zoeken mensen die monnikenwerk willen verrichten: zoeken in roosjeroos.nl naar namen en verdere gegevens van inlandse vrouwen. Die gegevens opslaan in Excel en/of Aldfaer. Handigheid met Aldfaer en Excel is een vereiste! Hieronder een voorbeeld van een Excel bestand, resultaat van zoeken naar en registreren van alle inlandse vrouwen waarvan de (geboorte)naam begint met de letter T. Nog veel letters uit het alfabet te gaan! Ik verzorg graag een instructie (per Zoom of Teams of Skype)

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Christel Terwiel - 14 feb 2023 - 15:04

Ben gaarne van dienst! 

Mvg, Richard 

Richard C van Holtz - 20 feb 2023 - 15:47

Ik wil ook wel, voor zover mogelijk, helpen. Heb veel ervaring met invoeren van diverse officiële VeleHanden-projecten. 

Mary Schroder - 20 feb 2023 - 16:37

@Richard C van Holtz en @Mary Schroder. Jullie aanbod wordt nu al enorm gewaardeerd! Zullen wij wat directer/persoonlijker kennis maken dan via dit forum? Ik probeer nog deze (voor mij drukke) week weer aan te haken om verwachtingen over en weer te verduidelijken, en ieder op weg te helpen. Willen jullie me alvast een mail sturen met wat informatie over je handigheid en/of ervaring met RoosjeRoos, met Excel en Aldfaer? Tot spoedig! Vriendelijke groet, Christel Terwiel, Utrecht 

Christel Terwiel - 21 feb 2023 - 00:20 (laatst bijgewerkt 21 feb 2023 — 09:10 door auteur)

@Christel,

Teneinde evt misbruik van je mailadres te voorkomen kun je dat beter verwijderen. Men kan met jou in contact komen door op jouw naam onder je bericht te klikken en dan te kiezen voor - neem contact op.

Jij kunt ook naar de anderen direct reageren door op hun naam onder het bericht te klikken etc.

Mvg-Ben

Ben Wegman - 21 feb 2023 - 08:48 (laatst bijgewerkt 21 feb 2023 — 08:48 door auteur)

Verdwijnen @Christel deze ingevoerde gegevens achter een betaalgordijn?

ien lejeune - 7 mar 2023 - 20:16

@ien Nee! Het is allemaal liefdewerk-oud-papier wat wij verrichten. En de geruststelling dat wij het resultaat van ons onderzoekswerk (de database) 'om niet' zullen overdragen aan die partij die de database wèl kan gaan hosten (dat kunnen wij zelf niet). Dat moet een partij zijn die hem ook toegankelijk kan maken en houden voor het grote publiek. Die 'partij' kan zich nu alvast bij ons melden ;-) . 

Christel Terwiel - 8 mar 2023 - 09:42


Vanaf plm 07/04 ben ik beschikbaar.

Ik werk zelf met Aldfaer, Exel en zoeken in roosjeroos is geen probleem.

Groet,

Leo

l.verschuur - 10 mar 2023 - 15:52







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu