stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Traktement leden Raad van Nederlands-Indië omstreeks 1860 / mr. L.W.C. Keuchenius (1822-1893)Profiel afbeelding

Weet een van de deelnemers aan dit forum misschien hoe hoog het traktement (bezoldiging) was van de leden van de Raad van Nederlands-Indië omstreeks 1860? Zij waren na de gouverneur-generaal de hoogst betaalde ambtenaren in Nederlands-Indië. Ik zou met name graag te weten komen hoeveel mr. Levinus Wilhelmus Christiaan Keuchenius (1822-1893; de man van de beroemde 'motie Keuchenius') ging verdienen toen hij in 1859 benoemd werd tot lid van de genoemde raad, in die tijd louter adviescollege van de GG.

Bij voorbaat dank.

Kees Briet - 14 mar 2023 - 14:48


Als je de Staatsouranten doorspit, dan kom je wel begrotingen tegen m.b.t. alles wat Nederlands Indië betreft, maar het gaat dan om totaal bedragen. Bezoldigingen, wachtgelden en pensioenen zijn dan samengevat in één bedrag. Het enige bedrag, dat ik heb kunnen vinden, maar dan zijn we al in 1879, is f. 600,-- per maand voor de voorzitter. Waarschijnlijk gaat het dan om Indische guldens en die waren bij mijn weten minder waard, dan de Nederlandse gulden. Over bezoldiging van de leden van de Raad van Justitie in Nederlandsch Indië is wel meer te vinden, maar over het algemeen van later datum, dan de periode dat mr. Levinus Wilhelmus Christiaan Keuchenius lid van de Raad van Indië was. Het is in mijn ogen dus niet mogelijk de bezoldiging te achterhalen.
Nicolette

Nicolette Jentink - 19 mar 2023 - 09:24Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu