stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Koekoekskind: Martinus Franciscus George Munns, geboren Veermans, erkend op 16-01-1886 te Klaten. Meer informatie gezocht.Profiel afbeelding

De geboorten (Maria Francisca en Martinus Franciscus) zijn in 1886 en 1893 te Semarang. De erkenningen te Klaten/Soerakarta. Ik verwacht daarom dat primair e.e.a separaat is vastgelegd. En dat is jammer; zie deze opmerking van Leo Janssen uit 2019, en hij is echt wel een specialist op dit gebied. Quote:

Ik heb het, geloof ik, al eens eerder op dit forum vermeld, maar de oude, Europese Burgerlijke Stand van Soerakarta bij een grote overstroming verloren gegaan, Slechts uit de jaren '30 en '40 (van de vorige eeuw) zijn enkele registers bewaard gebleven. Wel heb ik in 1990 nog de RK-doopregisters van de St. Antonius kerk aldaar bekeken die eind jaren '50 van de 19e eeuw beginnen. Ze zijn wel verfilmd door de LDS maar (nog) niet digitaal beschikbaar. Het handschrift in de registers laat echter heel veel te wensen over.

Unquote.

De Burgerlijke stand van Klaten / Soerakarta is dus een doodlopende weg. Het verklaart ook deze vaststelling door de vraagsteller: "Jammergenoeg is de burgerlijke stand van Klaten niet te vinden op FamilySearch." Daarom is te hopen dat de oorspronkelijke akten in Semarang ooit zijn bijgewerkt naar aanleiding van de erkenningen uit (ca.) 1903. Durf daar verder niets over te zeggen of speculeren. 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

-Bart- - 18 sep 2023 - 12:59


Theresia is begraven op de Nieuwe Begraafplaats te Klaten (Soerakarta).

"62) Hier rust / Theresia Lapré/Veerremans/ geb. 21-1-1848 / overl. 8-2-1921."

Bron: GENEALOGISCHE EN HERALDISCHE GEDENKWAARDIGHEDEN BETREFFENDE EUROPEANEN OP JAVA, BESCHREVEN DOOR Mr. P. C. BLOYS VAN TRESLONG PRINS. DEEL II, BATAVIA, 1935.

Hier is ook uit af te leiden dat ze óf als weduwe Lapré, óf als mevrouw Lapré is overleden. Dat is niet af te leiden uit de notering van haar overlijden in de RA:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

-Bart- - 19 sep 2023 - 23:05Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu