stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Rudolf Alfons Portier geboren 22.02.1898 Soerakarta hoe zoeken in zijn volledige stamboek



Profiel afbeelding

Hoi

Ik ben op zoek naar meer informatie omtrent Rudolf Alfons Portier geboren 22.02.1898 Soerakarta. (of getrouwd is geweest en kinderen heeft?)

Heb zijn KNIL stamboek nummer 73478 gevonden.

Hoe kun je stapsgewijs zijn volledige stamboek 55479 vinden.

Alvast bedankt

Manfred van Kerckhoven

Manfred van Kerckhoven - 31 okt 2023 - 13:43

Van Nationaal Archief

Soms vindt u in de militaire registratie de aanduiding Extr(act).St. of V.S. of Voll.Stamb., met een inschrijvingsnummer. Dit betekent dat u ook nog de stamboekregistratie in het Volledig Stamboek kunt bekijken, die meer informatie zou kunnen geven, met name ook over de periode in Indië zelf.

Wat zijn de voordelen vergeleken met het Algemeen Stamboek?
Hoewel de gegevens in beide series kunnen overeenkomen, geeft het Volledig Stamboek soms meer informatie. Zo worden af en toe echtgenote en kinderen vermeld. Bovendien gaat het om een veel ruimere periode. 

Hoe bekijkt u de inschrijvingen in het Volledig Stamboek?
Om het Volledig Stamboek te bekijken, gaat u naar de serie met inventarisnummers 300-630 Serie 2 van het archief van de Stichting Administratie Indische Pensioenen (2.10.50.02). Deze serie is volledig gedigitaliseerd, dus alle archiefstukken zijn online te bekijken. Klik op het inventarisnummer met juiste inschrijvingsnummer om de sans te bekijken. 

=> Volg de bovenstaande link, en zoek het juiste nummer op. Hier

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

-Bart- - 31 okt 2023 - 13:52

Bart

 

Bedankt, begrijp nu hoe je kunt komen.

 

Groet Manfred

Manfred van Kerckhoven - 31 okt 2023 - 14:15


Kleine aanvulling (om teleurstelling te voorkomen):

Om te zoeken in het Algemeen Stamboek Indië  gaat u naar  de serie  Stamboeken "linnen banden" (in de archieftoegang 2.10.50.01 ). Klik daar op het inventarisnummer met het juiste inschrijvingsnummer (dat u in de andere registratie aantrof). Van dit archief zijn geen scans beschikbaar. Veel van de inventarisnummers zijn in slechte materiële staat. Als het nummer online niet te reserveren is vanwege de materiële staat, ga dan naar de informatiebalie in het Nationaal Archief. Een medewerker controleert dan ter plekke of inzage eventueel toch mogelijk is.

Mvg-Ben

Ben Wegman - 31 okt 2023 - 14:19







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu