stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Ik zoek zo veel mogelijk info over de man en zijn situatie op deze marsorder van Banjoemas naar Semarang voor evacuatie patienten



Profiel afbeelding

Hallo,

Ik zoek voor een zeer goede vriendin informatie over haar (overleden) vader. Zie daarvoor de marsorder. Het liefst zoek ik ook foto's. Ik weet inmiddels dat hij bij de 7e Hupva zat als dienstplichtig soldaat. Hij is op 12 juni 1948 van Banjoemas naar Semarang gevlogen met de hoogste prioriteit  voor een evacuatie van patienten. Ik denk dat op de achterkant de patienten vermeld staan die hij moest halen.

Ik ben heel erg benieuwd naar het hele verhaal achter deze personen maar ook achter de evacuatie en omstandigheden. Het liefst natuurlijk ook foto's.

 

 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Gomersbach - 15 nov 2023 - 18:26

Blijkbaar moesten 2 militairen van Javaanse komaf (gezien de namen Kartasentana en Kartosentono), in dienst van het KNIL (gezien de aangegeven rang en lnr = legernummer) beiden blijkbaar afkomstig uit Tjilatjap of daar gelegerd, maar nu opgenomen in het Militair Hospitaal te Semarang in juli 1948 met spoed worden geëvacueerd.

V.w.b. de exacte onstandigheden durf ik verder weinig te zeggen. De datum ligt tussen de z.g.n. 1e en 2e politionele actie, maar voor zover ik weet was het in die tijd zowel in Semarang als in Tjilatjap bepaald niet rustig gezien de strijd voor onafhankelijkheid van Indonesië, en de strijd van Nederland om de contrôle over Nederlands Indië na de 2e wereldoorlog terug te krijgen.

-Bart- - 15 nov 2023 - 20:31

Hoi Bart,

Bedankt voor jouw info alvast. Het blijft echter wel erg rustig op deze topic. Is er nog iemand anders die wat weet? Of misschien waar ik meer kan vinden over deze personen specifiek?

 

Groeten van Sandra

Gomersbach - 19 nov 2023 - 12:31


@ Sandra,

Wellicht heb je al informatie opgevraagd bij defensie, anders kun je dat ook nog proberen.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Hier aanklikbare link

mvg-Ben

Dit stukje uiteraard bekend

Ben Wegman - 19 nov 2023 - 12:43 (laatst bijgewerkt 19 nov 2023 — 12:47 door auteur)







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu