stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » Afbeeldingen plaatsen


Profiel afbeelding

Beste Bob, Yolande en andere lezers,

Ondanks alle goede bedoelingen mis ik een stuk gebruiksvriendelijkheid. Al een paar keer heb ik op verschillende manieren aangegeven dat het mij niet lukt om afbeeldingen bij mijn stamboom op te nemen. Tot dusver heb ik daar geen enkele reactie op ontvangen. Dat zal ongetwijfeld aan mij liggen, maar ik mis wel een plek waar ik mijn probleem kan voorleggen en daar ook antwoord op krijg.

Persoonlijk vind de manier van werken ook allemaal erg omslachtig, hetgeen door het onderscheid van Genealogie Online en Stamboom Forum sterk vergroot wordt. Dit moet eenvoudiger kunnen, on ben ik nu echt zo onhandig? 

Met groet,

Joop Sanner

Joop Sanner

Via Publicatie beheren kan je kiezen voor de groene button 'Afbeeldingen uploaden'. Zie je dat, en wat gebeurt er als je daarop klikt?

Yolanda Lippens

Dankjewel. Heb ik gedaan en dan verschijnen uiteindelijk de volgende meldingen (samengevat):

Alle afbeeldingen die in uw GEDCOM worden gerefereerd zijn reeds ge-upload.

- Er zijn bestanden ge-upload met een verkeerd bestandstype (volgens mij heb ik alleen jpg-bestanden).

- Er zijn afbeeldingen die niet gekoppeld zijn aan een persoon (alle foto's zijn voorzoen van de naam van de betrokkenen). 

Joop Sanner

Ja, dat zie ik ook staan. Volgens mij kun je dan verder klikken en dan de procedure volgen?

Yolanda Lippens

De laatste opmerking betekent dat er in het genealogie programma op uw computer bij de persoon geen verwijzing is naar de foto.

J.A. van der Ent

Ik heb geklikt op 'Verwijder deze niet gekoppelde bestanden'. Dan blijft over de melding dat alle afbeeldingen zijn ge-upload.

Maar wat is dan de verdere procedure? Als ik naar de stamboom ga, zie ik nergens een verwijzing of een mogelijkheid om mij nafbeeldingen te bekijken. 

Joop Sanner

Ik begrijp de opmerking dat er geen verwijzing naar de foto is, maar de vraag is natuurlijk: Hoe los ik dat op?

Joop Sanner


Nee Joop, je bent niet onhandig of wat dan ook; ik ervaar hetzelfde probleem: ondoorzichtigheid, niet weten wat en niet weten Hoe.

Een gemakkelijk bereikbare handleiding met stap voor stap voorbeelden, zou mij helpen.

Jan H. KilaPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu