stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » bij notities een link plaatsen [opgelost]


Profiel afbeelding

Goedemiddag

Ik heb de volgende vraag:

Is het mogelijk om bij de notities een link naar een andere site te plaatsen? b.v. om een filmpje van Youtube te laten zien?

b.v. het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima: https://www.youtube.com/watch?v=tjbYHhgzGM4

mvg

Dick Nijborg

dick nijborg

Wat Genealogie Online betreft is het in elk geval eenvoudig mogelijk om links naar andere websites op te nemen: kopieer het adres (URL) van de betreffende homepagina of subpagina vanuit de adresbalk van de browser in het veld Notitie van het lokale stamboomprogramma, al dan niet als onderdeel van een langere tekst. Als het tussen andere tekst staat moet er voor en er na wel minstens één spatie staan. In het stamboomprogramma zelf is het geen aanklikbare link want Notitie is een "kladbok"-type veld.Na uploaden van de GEDCOM verschijnt het echter wel als aanklikbare link in rode letters en onderstreept in de weergave van de notitie in Genealogie Online. Het werkt ook in andere vrijetekst-velden zoals Bron en de omschrijvingsvelden in Feiten als beroep, onderscheidingen e.d. maar uiteraard niet in geformatteerde velden zoals datumvelden.

Henk Beindorff

Henk bedankt.

dick nijborg

Ter aanvulling nog (gisteren vergeten): het kan natuurlijk wel voorkomen dat zo'n link na verloop van tijd niet meer werkt omdat de betreffende webpagina verplaats of geheel van het internet verwijderd is, zoals dat met alle links op alle websites kan gebeuren.

Henk Beindorff


ja dat klopt

dick nijborgPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu