stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » Foto's in grafische weergave Voorouders en Nakomelingen [opgelost]


Profiel afbeelding

Meneer Mantel,

De reden dat er geen foto's in de Voorouder sectie worden getoond komt doordat Genealogie Online niet kan bepalen welke foto gebruikt moet worden. Programma's als GensDataPro en Family Tree Builder geven de mogelijkheid om een foto te markeren die gebruikt moet worden als foto van de persoon. Deze voorkeur komt bij deze programma's ook in het GEDCOM terecht.

Aldfaer biedt deze mogelijkheid niet. Er kunnen dan wel 1 of meer afbeeldingen zijn gekoppeld aan de persoon, maar dit kunnen ook scans van aktes zijn, bidprentjes, groepsfoto's, enz. Genealogie Online kan hieruit niet een profielfoto kiezen die het kan gebruiken.

mvg,
Bob Coret

Bob Coret

Geachte heer Coret,

Dank voor uw reactie.

Het vreemde is dat ik bij het 2e gegeven voorbeeld (mijn overgrootmoeder) slecht 1 foto heb toegevoegd. Hier hoeft dus door GenealogieOnline geen keuze gemaakt te worden. Daarnaast kan ik u meedelen dat vanaf versie 8.0 genoemde mogelijkheid wel in Aldfaer beschikbaar is. De genoemde foto van mijn overgrootmoeder is gekoppeld aan de persoon. Waar zou dit in de Gedcom vastgelegd moeten zijn?

https://www.genealogieonline.nl/genealogie-mantel/I18871.php

Met vriendelijke groet,

Martien Mantel

Martien Mantel

Meneer Mantel,

Genealogie Online hoeft in het geval er maar één afbeelding is gekoppeld geen keuze te maken, maar weet ook niet of het een profielfoto is die gebruikt kan worden. Voor het zelfde geldt is het een geboorteakte scan. 

mvg,
Bob Coret

Bob Coret

Geachte heer Coret,

Ik kan helaas geen snip plakken in dit bericht, maar in Aldfaer is de foto van mijn overgrootmoeder gekoppeld aan Persoon. Waar zou deze koppeling in het Gedcom terecht moeten komen?

Met vriendelijke groet,

Martien Mantel

Martien Mantel

Beste heer Mantel,

Ik gebruik zelf de Family Tree Builder, en heb ik in mijn Gedcom gekeken. De codes voor een profielfoto staan bij mij zo:

1 OBJE
2 FORM jpg
2 TITL ME Dannenburg
2 FILE D:\Genealogie\Yolanda Lippens_Photos\P696_461_359.jpg
2 _PRIM Y
2 _PRIM_CUTOUT Y
2 _POSITION 120 13 334 297
2 _PHOTO_RIN MH:P696
2 _FILESIZE 155679

Bij de export worden mijn foto's geexporteerd naar een aparte folder met kleine foto's. Die pakt deze Gedcom dan mee bij het importeren.

Misschien dat Bob nog wat aanvullingen heeft.

Yolanda Lippens

Geachte mevrouw Lippens,

Waarschijnlijk heeft u in Family Tree Builder aangegeven welke gegevens er extra geëxporteerd moeten worden naast de standaard van GEDCOM. Binnen Aldfaer werkt het koppelen van foto's anders. Dan gaat het met name op het koppelen van een locatie waar de foto als bestand is opgeslagen. Daarnaast wordt vanaf versie 8.0 aangegeven bij welke gebeurtenis de foto hoort, of bij de Persoon, wat dan profielfoto zou moeten zijn. De foto's worden in ZIP meegestuurd naar Genealogie Online, of via de dropbox voor upload beschikbaar gesteld.

Voor de foto van mijn overgrootmoeder staan bij de volgende gegevens in de GEDCOM:
1 OBJE
2 FILE 1868-11-05 Johanna Zwanida Jansen.jpg
3 FORM jpg
2 TITL 1868-11-05 Johanna Zwanida Jansen
2 _ORDER 0

Viel mij trouwens nu op dat bij haar (en ook bij andere) haar moeder 2 maal als biologische ouder wordt genoemd en haar vader niet. Lijkt me niet juist. Enig idee waar hem dat in zit? (De biologische ouders zijn Johanna Zwanida Ruwenhorst en Johanna Zwanida Ruwenhorst)

Met vriendelijke groet,
Martien Mantel

Martien Mantel

Ik loop tegen ditzelfde probleem aan. Bij mij staat het net weer even anders in de Gedcom en worden profielfoto's ook niet herkend.

In het INDI record:

0 @I15@ INDI
1 OBJE @M138@

In het OBJE record:

0 @M138@ OBJE
1 FILE 2_FP001_HOGA_19010316.jpg
2 FORM jpg
3 TYPE photo
1 _PRIM Y

Dus zelfs als de Primary tag is meegegeven wordt een profielfoto niet herkend.

https://www.genealogieonline.nl/wij-zijn-familie/I15.php

Carmen

Het probleem van de gekoppelde profielfoto's ligt aan de opzet/export van het software programma. GO biedt wel de mogelijkheid om een eigen profielfoto in te vullen, zoals dit bij de FTB wordt geexporteerd. Maar als dat veld door de software niet wordt geexporteerd, wordt het ook niet herkend. Het lijkt me ondoenlijk om alle personen in uw gedcom handmatig aan te passen. Daarbij is het nog maar de vraag of dat werkt.

Ik zal overleggen met Bob of het mogelijk zou zijn om bij persoonsprofielen een aparte upload mogelijk te maken van een profielfoto. Maar dit zal een fiks programmeerwerk zijn en niet direct beschikbaar. Ik laat het weten.

M.b.t. de biologische moeder; dit probleem zou opgelost moeten zijn. Kunt u uw cache/cookies eens wissen?

Yolanda Lippens

Geachte mevrouw Lippens,

Als dat inderdaad de oorzaak is, zou ik graag willen weten waarom GO onderscheid maakt tussen de door verschillende softwareprogramma's aangeboden exports. We maken toch allemaal gebruik van dezelfde standaard GEDCOM? Waarom dan wel een profielfoto bij FTB en niet bij Aldfaer? 

M.b.t. de biologische moeder heb ik e.e.a. gelezen op het forum (ook hier weer regelmatig Aldfaer voorbij zien komen) en zojuist een nieuwe GEDCOM aangeleverd. Ga er vanuit dat het opgelost is.

Met vriendelijke groet,
Martien Mantel.

Martien Mantel

Beste heer Mantel,

GO maakt niet zozeer onderscheid, maar biedt juist de mogelijkheid om een aparte profielfoto te tonen, mits deze zo wordt ingevoerd in de software.

Het gemis ligt dus meer bij de software maker die de optie zou moeten toevoegen om een aparte profielfoto aan te merken. In de FTB is dit een vinkje die je bij een foto kan aanvinken alszijnde 'profielfoto'. Als dat wordt gedaan, dan kan GO dit tonen.

Yolanda Lippens

Geachte mevrouw Lippens,

In Aldfaer (vanaf versie 8.0) geef je per foto aan bij welke gebeurtenis de foto hoort. Of je hebt de mogelijkheid om de foto aan Persoon (lees profiel) te koppelen. Blijf het vreemd vinden dat wij beide gebruik maken van de standaard Gedcom en dat GO aanvullingen door FTB wel herkend en aanvullingen door Aldfaer niet.

Probleem met biologische ouder is overigens opgelost.

Met vriendelijke groet,
Martien Mantel

Martien Mantel

Ik waardeer uw doortastendheid! In dit geval geeft u interessante informatie waar we verder naar gaan kijken.

Yolanda Lippens

Geachte mevrouw Lippens,

Ik was benieuwd hoe ver u bent met het er verder naar kijken? Heb namelijk sinds uw laatste bericht niets meer vernomen.

Daarnaast zag ik op uw homepagina bij GO dat de foto's niet alleen in een afbeeldingengalerij worden weergegeven, maar ook in een bannier/banner. Is dat een aparte instelling?

Met vriendelijke paasgroet,
Martien Mantel

Martien Mantel

Beste heer Mantel, uw vraag staat nog steeds op onze lijst. We werken niet full-time aan de Servicedesk (en daarbij ben ik vrijwilliger :-)  )

Ik spreek Bob regelmatig om samen de issues aan te pakken, maar daar kan wel eens wat dagen/weken tussen zitten.

Het kan ook nog zo zijn dat Bob er wel mee bezig is, maar er nog niet uit is hoe e.e.a. opgelost/aangepakt kan worden.

We komen er zeker op terug!

Yolanda Lippens


Na de laatste upload van mijn GEDCOM zag ik dat de foto's in de grafische weergave van de voorouders opgenomen zijn. 
Ook zag ik de banner op de home-pagina van mijn publicatie.

Mijn dank voor de aanpassing. Prachtig.Juichend

Ik ga nog wel een keer testen waarom bij meerder foto's een specifieke foto wordt getoond. Zal wel 'wie het eerst komt, het eerst maal' zijn.

Martien MantelPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu