stamboomforum

Forum logoGenealogie Online » Aanknopingspunten in andere publicaties [opgelost]


Profiel afbeelding

Als auteur van een publicatie kun je aangeven of een aanknopingspunt is bekeken en wel of niet klopt. Dit is vooral voor het eigen overzicht bij het verwerken van de aanknopingspunten, je kunt er ook op filteren (zo krijg je dus eenvoudig overzicht van alle nog niet bekeken, nieuwe aanknopingspunten).

Op dit moment worden in een publicatie alle gevonden aanknopingspunten op persoonspagina's getoond. De gedachte hierachter: het zijn geconstateerde overeenkomsten. Maar ik begrijp de behoefte om aanknopingspunten "van mindere kwaliteit" buiten de eigen publicatie te houden.

Ik ga daarom de volgende wijziging doorvoeren: alleen aanknopingspunten met de status "Bekeken, klopt" worden getoond in de publicatie.

Via publicatiebeheer (optie Publicatie instellingen) kan deze instelling gewijzigd worden naar 'alle aanknopingspunten worden getoond'. Maar de standaard wordt dus 'aanknopingspunten die zijn gemarkeerd als "Bekeken klopt" worden getoond'.

Zodra bovenstaande is doorgevoerd meld ik het hier (en in de Genealogie Online nieuwsbrief).

mvg,
Bob Coret

mvg,
Bob Coret

Bob Coret

@Bob,

Hartstikke mooi. Ben er blij mee.

Groet,

Wim

Wim Hobers

Lijkt mij prima. Bij vastlopen kan dus altijd nog overgeschakeld worden naar "minder duidelijke" aanknopingspunten.

Maar...……… hoe zit het nu met "van de zoveel mogelijke aanknopingspunten hebt u er zoveel bekeken" ? Dat klopt nog steeds niet. Tenminste bij mij.

Groetjes,

Jan

J.A.J.de Klark

Is de door Bob Coret beschreven functie al beschikbaar? Ik kan hem namelijk niet vinden en op de persoonspagina worden geen aanknopingspunten meer gemeld met ander publicaties.

Martien Mantel

Martien, als je kijkt bij Beheer, zie je dan bij de meldingen dit staan?

Bekijk de mogelijke aanknopingspunten met andere publicaties, u heeft 315 aanknopingspunten bekeken, 1.206 aanknopingspunten heeft u nog niet bekeken.

Yolanda Lippens

Goedemorgen Yolanda.

Die melding heb ik niet bij al mijn publicaties. In de publicaties waar ik die melding wel heb, zie ik op de persoonspagina ook het onderdeel Aanknopingspunten in andere publicatie. In de publicatie waar ik de melding niet heb, zie ik op de persoonspagina het betreffende onderdeel niet.

Wat mij nu ook opvalt is dat in andere publicaties (bijvoorbeeld die van Han van Raam) er ook geen aanknopingspunten naar mijn publicatie staan, terwijl dat voor nagenoeg alle Mantels zou moeten gelden.

Met vriendelijke groet,
Martien.

Martien Mantel


De heer Coret zegt "Ik ga daarom de volgende wijziging doorvoeren: alleen aanknopingspunten met de status "Bekeken, klopt" worden getoond in de publicatie." Volgens mij heb ik dit niet, of ik moet iets over het hoofd zien. Als ik één aanknopingspunt op "Nog niet bekeken" of "Bekeken, is zelfde persoon, maar sommige gegevens komen niet overeen" zet, dan wordt mijn stamboom nog steeds getoond in de stamboom van een andere auteur. 

Klopt het dat als ik bij een aanknopingspunt aanduid "Bekeken, is zelfde persoon, maar sommige gegevens komen niet overeen", er dan op mijn profiel én het profiel van de "foute" gegevens komt te staan "Deze persoon komt ook voor in de publicatie: NAAM PUBLICATIE, één auteur heeft bevestigd dat het om dezelfde persoon gaat". 

Ik wil dit juist aanduiden om bezoekers van mijn profiel kritisch te laten kijken naar die andere publicatie. Niet om die af te kraken of zo, maar het lijkt me wel netjes als er dan iets komt te staan in de aard van "een van de auteurs heeft aangegeven dat niet alle gegevens overeen komen".... Dit laatste is misschien niet heel belangrijk, aangezien men er toch vanuit mag gaan dat iedereen gegevens zal controleren. Toch een puntje van mijn kant. 

Mvg, 

Charlotte van Kampen

Charlotte v.KPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu