stamboomforum

Forum logoFamilySearch » FS: downloaden? geslotenProfiel afbeelding

Hallo allemaal,

Door drukte op allerlei andere gebieden dan de genealogie-hobby heb ik lange tijd niets kunnen doen aan mijn project voor het indexeren van FS-afbeeldingen.

Na wat vragen nadat de URL bij FS was veranderd en de XMLs blijkbaar ook, lijkt het er ook nog eens op dat FS afbeeldingen niet meer beschikbaar heeft zodra een bestand is geïndexeerd. Dan heeft een index ook niet veel zin meer, want ik ben, en ik merk dat ik daar niet alleen in ben, ook geïnteresseerd in de afbeeldingen.

Iemand (van hier) stuurde me het idee om een groep te beginnen die alle afbeeldingen van FS gaat downloaden zodat ze iig altijd beschikbaar blijven. Zo zouden we alle afbeeldingen kunnen verdelen over een (liefst grote) groep mensen. Ik zat al te denken aan een serie DVDRs, maar een grote hard disk kan ook.

Afbeeldingen het liefst in originele resolutie en kwaliteit, maar misschien kunnen we iets afspreken om ze net iets kleiner te maken. Of een scriptje dat iig alle zwarte randen van de afbeeldingen haalt zodat alleen de pagina's te zien zijn. Zou al heel veel ruimte schelen.

Dan zou er ergens een website komen met daarop een forum(pje) voor mensen die zoeken en aanbieden. Een lijst laat zien wie welke bestanden heeft. Die kun je dan vragen om een afbeelding of alle aktes van een hele stad of zo. En het indexeringsproces kan doorgaan. Op deze manier krijgen we ook een beter indeling - gewoon op plaats en type akte. Niet de soms gecombineerde en soms gesplitste verzamelingen.

 

Ik ga iig beginnen met het binnenhalen van alle XMLs zodat ik alle URLs van alle afbeeldingen heb. Ik ga nog even nadenken over een structuur.

 

Ideeën? Opmerkingen?

Groeten,

Jerry

Jerry van Kooten - 9 sep 2011 - 08:50

Heb je alles al gelezen bij

www.genver.nl

??

Verder is er nog een speciaal subforum t.a.v. vragen/mededelingen familysearch.

https://www.stamboomforum.nl/subfora/171/0

Gr.

Everardus Rollema - 9 sep 2011 - 09:26

Oh, ik lees net over de problemen bij genver.nl. Vreemd, Jakkes' profiel is ook verwijderd van stamboomforum. Weet iemand of hij dat zelf heeft gedaan?

Zou graag met hem/haar in contact komen over FS.

Thanks,

Jerry

Jerry van Kooten - 9 sep 2011 - 13:22

Jerry,

Zit nu op www.genver.nl.

Dus bestaat wel degelijk.

Mvg

Jos

Jos Huigsloot - 9 sep 2011 - 13:38

Goed plan, zo'n groep! Is daar nog wel genoeg tijd voor? Ik had begrepen dat FS begin deze maand op zwart zou gaan. Ik heb zelf in ieder geval al een groot deel van Dordrecht gedownload en alles van Dubbeldam. Alles in oorspronkelijk formaat. Als ik daarmee een bijdrage zou kunnen leveren aan de groep, dan hou ik me aanbevolen. Zodra de rest van de URLs bekend zijn, wil ik graag nog meer afbeeldingen downloaden. Ik doe mee!!

Vera Hubers - 9 sep 2011 - 15:18

Jerry,

Zoals je hebt kunnen lezen bestaat

www.genver.nl

wel degelijk en alweer heel wat maanden.

Zowel bij Actualiteit en op subforum FS zijn reeds vele discussies gevoerd t.a.v. van het binnen halen van alle scans die op FS staan.

https://www.stamboomforum.nl/subfora/171/0

Groet,

Everardus Rollema - 9 sep 2011 - 15:30

Everardus, dat subforum bestaat niet meer. Ik krijg het iig niet geopend. Genver heb ik ff bekeken, biedt enige houvast, vooral sneller te zien of er voor een plaats nieuwe afbeeldingen beschikbaar zijn. Laren bijvoorbeeld - heb ik gedownload en nu zijn er nieuwe.

Vera, goed om te horen. FS op zwart? Ik hoop het niet. Ik kan nog steeds downloaden, dus we kunnen er nog bij. ;)

Ik gebruik nog steeds de DTA-links van mijn eigen script:

http://familie.jvkooten.info/fs/

Bij elke bron (hoofd- of sub-bron) staat een icoontje met een schakeltje, daarmee open je een venster met links direct naar de afbeeldingen (dus niet naar de flash-applicatie van FS). Ik gebruik DTA (DownThemAll), kan ik alle links op een pagina in 1 keer in de downloadmanager zetten.

Voorbeeld: alle afbeeldingen van Dordrecht staan hier:

http://familie.jvkooten.info/fs/dtalinks.php?fsid=1576401&wpid=1001519

http://familie.jvkooten.info/fs/dtalinks.php?fsid=1576401&wpid=1001520 (tweede hoofdbron)

Ik ga vanaf vandaag maar steeds een plaats downloaden. Heb nu Holysloot, Laren, Schoorl, Twisk. Ik hou het voornamelijk bij Noord-Holland. Zal Amsterdam maar eens beginnen... Note to self: nieuwe externe hard disk kopen... ;)

Lijkt me heel leuk zo'n groep, maar we moeten dat wel enigszins organiseren om dubbele downloads te voorkomen. Daar hoop ik ideetjes voor te krijgen.

Jerry van Kooten - 9 sep 2011 - 15:42

Ik heb een paar plaatsen in Limburg kunnen downloaden vóór FS, maar ook genver.nl, de URL's veranderde.

Zoals gezegd:      pal:/MM9.1.i/dgs:004483071.004483071_00959

is nu geworden:   pal:/MM9.3.1/TH-267-12436-17979-51

De eerste geeft opvolgende nummers (00959; 00960; 00961) die je achter mekaar met DownThemAll kunt downloaden. Dat kan met de tweede vorm niet helaas, waardoor je akte voor akte moet downloaden en dat is ondoenlijk voor een iets grotere gemeente. Als iemand de 'oude' URL's nog zou hebben zou dat heel erg helpen.

Maar ik houd mij aanbevolen om bestanden te delen. Compleet heb ik Gronsveld, Oost, Rijckholt en Sint Pieter.

Robert Schrijnemakers - 9 sep 2011 - 15:49

Ik kwam achter de echte URLs door de flash-applicatie van FS te gebruiken en FireBug te gebruiken. Dan zie je welke requests worden uitgevoerd. Weet niet of FS dat heeft weten te versleutelen, trouwens.

Kun je me de URL geven van een akte met die nieuwe URL?

Jerry van Kooten - 9 sep 2011 - 16:01

Robert zei:

Zoals gezegd:      pal:/MM9.1.i/dgs:004483071.004483071_00959

is nu geworden:   pal:/MM9.3.1/TH-267-12436-17979-51

De eerste geeft opvolgende nummers (00959; 00960; 00961) die je achter mekaar met DownThemAll kunt downloaden. Dat kan met de tweede vorm niet helaas, waardoor je akte voor akte moet downloaden en dat is ondoenlijk voor een iets grotere gemeente.

Ik zag wel in de XML een link naar de vorige en de volgende. Zou je dus eerst een script moeten hebben dat alle XMLs (dus 1 per afbeelding) downloadt en bekijkt...

Jerry van Kooten - 9 sep 2011 - 16:06

Bijvoorbeeld: https://www.familysearch.org/pal:/MM9.3.1/TH-1-19031-35265-77?cc=1831469&wc=10712066

(huwelijksbijlagen Eijsden 1809-1824, image 4)

Robert Schrijnemakers - 9 sep 2011 - 16:06

Dit is toch nog steeds het subforum dat Everardus bedoelt:

http://www.stamboomforum.nl/subfora/171/0/

Leo Bijl - 9 sep 2011 - 16:39

 

Jerry,

Ik wil hier even kwijt dat op de familie van Kooten site je DTA links perfect werken en dat dmv hiervan snel veel images gedownload kunnen worden, dit is iets wat ik op Genver - overigens ook een prima site - nog niet heb kunnen ontdekken.

Misschien is het een idee een samenwerkingsverband aan te gaan met Jakkes om het beste van jullie twee sites te combineren ?

Leo Terlouw - 9 sep 2011 - 16:56

Jerry, je DTA links werken inderdaad prima. Ze zijn helaas niet volledig (meer?). Zoals ik je laats mailde (weet niet of je dat ontvangen hebt?) mis ik o.a. de huwelijkse bijlagen van Dordrecht. Ik heb geprobeerd om met Firebug achter de echte URLs te komen, maar dat is mij helaas niet gelukt. Ik hoop dus nog steeds op een aanvulling op jouw DTA links. Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Vera Hubers - 9 sep 2011 - 18:02


Vreemd, nu zie ik http://www.stamboomforum.nl/subfora/171/0/ wel, terwijl ik de rest van de dag toch echt een melding kreeg dat het subforum was verwijderd. Anyway, ik ga daar eens lezen, kijken of er meer mensen zijn die hier interesse in hebben.

Vera, je mail heb ik ontvangen, staat gemarkeerd dat ik er nog op moet antwoorden. Sorry - het is erg druk. Om je vraag te beantwoorden: mijn DTA-links komen uit een oude (ruim een jaar of zo) XML van FS. De updates zijn hier nog niet in verwerkt. Ik wilde dat automatisch laten doen, maar FS was te traag om steeds een XML te downloaden.

Ik ga die nieuwe URLs eens proberen om uit te vinden of ik daar de nieuwe images vandaan kan krijgen. Of anders de URL van de collection of waypoint en dan vanuit daar de URL van de images uit samen te stellen. Ik zie bijn mijn geboortedorp Laren al behoorlijk wat toevoegingen.

De images die er al waren hebben ook een nieuwe URL gekregen. Dat doet me vermoeden dat de nieuwe images toch ook met URLs op de oude manier zijn te benaderen. Gelukkig... ;) Ik ga dit weekend wat proberen!

Ik heb nu een paar plaatsen gedownload. Zit in no-time al op 15 GB, maar goed. Ik weet nog niet of ik de afbeeldingen de naam van FS laat behouden (met DGS en al die nummers en zo) of ze een duidelijkere naam ga geven. Bijv. de map "Laren (NH)" krijgt een submap "Geboorten 1811" en daarin staan afbeeldingen 01-voorkant.jpg, 02-titelblad.jpg, 03-akte001-004.jpg of zo... Ben er nog niet over uit.

Groeten,

Jerry

Jerry van Kooten - 9 sep 2011 - 18:23
Dit onderwerp is gesloten, omdat er 8 maanden geen activiteit was in dit onderwerp.Nieuw onderwerp plaatsen
U kunt dus geen reactie meer plaatsen bij dit onderwerp. Wel kunt u natuurlijk een nieuw onderwerp starten.