stamboomforum

Forum logoFamilySearch » hoe kom ik te weten of een oom gelegerd te Klagenfurt, is omgekomen of nog leeft.


Profiel afbeelding
hoe kom ik te weten of een oom gelegerd te Klagenfurt, is omgekomen of nog leeft.

Hans Wessling

Ik neem aan dat deze legering dateert uit de oorlogsjaren? En dat hij dienst had genomen aan de Duitse zijde? Of was hij mogelijk zelf Duitser.

Indien Nederlander:

Je zou kunnen zoeken bij de overlijdensaktes in de gemeente waar hij toentertijd leefde (tot 1960 openbaar). Een betere oplossing is het aanvragen van een persoonskaart bij het CBG. Dan heb je alle info over hem compleet.

http://194.171.109.12/page/322

Je kunt natuurlijk ook zoeken naar overlijdensadvertenties.

Als hij spoorloos is verdwenen uit Nederland in de oorlogsjaren kun je informeren bij het Nederlandse Rode Kruis afdeling oorlogsnazorg http://www.rodekruis.nl/hulp-in-nederland/activiteiten/oorlogsarchief/paginas/een-verzoek-indienen.aspx

Er zijn nog wel andere opties, maar ik wacht maar even tot je evt aanvullende infrmatie geeft. Want mischien zit ik op een verkeerd spoor.

mvg-Ben

Ben Wegman

http://www.ogs.nl/pages/text.asp?Subject_ID=95

U kunt ook kijken bij de oorlogsgravenstichting. onder het kopje slachtoffers.

M vr gr

Roeland Berkemeijer

@ Roeland,

Er staat "gelegerd" dus ik denk dat hij niet in de categorie oorlogsslachtoffers als vermeld bij OGS valt. Klagenfurt was een opleidingscentrum. Maar ik kan me vergissen, want ik ga uit van de info uit de vraag.

mvg-Ben

Ben Wegman


Ronald HellenbrandPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu