stamboomforum

Forum logoFamilySearch » Verwantschapslijn tussen 2 personen bij FamilySearch, gebruik zelf Aldfear.



Profiel afbeelding

Ik gebruik het stamboomprogramma Aldfaer voor eigen doeleinden. Ik verzamel namen, die ik in Aldfaer plaats. In Aldfaer is ook een verwantschapslijn samen te stellen tussen 2 personen. Laatst ontdekte ik Family Search met enorm veel namen. In het programma kan men onder de knop familierelatie ook een verwantschap ontdekken, maar die werkt alleen maar met jezelf en een ander persoon. Ik bedoel: kan ik bij Family Search ook niet een verwantschapslijn vinden tussen 2 personen, zonder dat ik één van die twee personen ben? Het is moeilijk om contact te krijgen met iemand van Family Search. Yolanda Lippens heeft mij naar Stamboomforum verwezen.

Theo Buijnink - 6 feb 2024 - 12:02 (laatst bijgewerkt 6 feb 2024 — 16:34 door moderator)

Voor zover ik weet, is het antwoord nee, en de mogelijkheden zijn ook qua aantal generaties enigszins beperkt. Je kan dit op andere sites wel doen, zoals bij Geni, maar daar is het meer werk, en kan je ook verbanden via schoonfamilie laten berekenen. Alleen geldt ook daar, dat je pas kan meedoen, als je er ook een stukje van je eigen stamboom plaatst.

Enno Borgsteede - 6 feb 2024 - 20:39

Nog een nabrander: Ik heb heel veel ervaring met FamilySearch, maar dan met andere software dan Aldfaer, die rechtstreeks met FamilySearch contact kan maken. Daarmee kan je kijken of er overeenkomsten zijn met wat je zelf al hebt, en ook kleine stukjes extra stamboom downloaden, van een paar generaties per keer.

De meeste van die software is Engelstalig, behalve Legacy. Dat is alleen ook wel een stuk complexer dan Aldfaer.

Enno Borgsteede - 7 feb 2024 - 15:41


Dank jullie voor de reacties op mijn vraag. Ik heb daarna nog op Geni geprobeerd verwantschappen voor elkaar te krijgen, maar de website is voor mij niet overzichtelijk genoeg. Het kost de nodige studie om thuis te raken in die website. Family Search begreep ik sneller. Verder ben ik ook niet zo handig met het downloaden van data van een website. In ieder geval weet ik dat Family Search geen knop heeft waarmee je een verwantschapslijn tevoorschijn kan halen tussen twee personen, als je niet een van die twee bent.

Vriendelijke groet,

Theo Buijnink

Theo Buijnink - 8 feb 2024 - 12:08







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu