stamboomforum

Forum logoFamiliewapens » Zelf wapenboek makenProfiel afbeelding

Beste medegenealogen,

zoals zovele duizenden anderen, stamt ook mijn familie af van Jan II van Brabant. Dat betekent natuurlijk ook andere adellijke voorouders. Deze families hadden alle een wapen. Die heb ik ook opgezocht en heb met behulp van fotoshop en de gegevens, bijvoorbeeld uit het Wapenboek Gelre, deze wapens zo goed mogelijk gereconstrueerd. Dit heeft geresluteerd in 2 boekjes met wapens. Het ene met alleen de wapenschilden. Het tweede beschrijft de wapens waarvan ik ook de gegevens betreffende helmstukken en dekkleden enzovoort heb terug kunnen vinden.

De reden dat ik U hiervan deelgenoot maak is, omdat het héél leuk is om te doen, een mooi kleurrijk resultaat oplevert, leerzaam is en een leuke gespreksbron kan zijn, dus misschien ook leuk voor andere belangstellenden in wapenkunde. In feite maakt U een foto-album.

De volgende links brengen U naar deze boekjes:

http://www.albelli.nl/onlinefotoboek-delen/16a7bee4-ac74-4f7b-8d2d-64e589022d3d (Alleen de schilden)

http://www.albelli.nl/onlinefotoboek-delen/8ae502f0-9240-491a-ae11-feea376fe115 (Complete wapens)

Misschien vindt U het ook leuk om te doen. Het is in ieder geval eens iets anders.

Heeft U belangstelling en zit U met vragen, dan wil ik uiteraard gaarne helpen!

Vriendelijke groet,

Kees Suijkerbuijk

C. M. Suijkerbuijk - 8 feb 2012 - 23:42

Wat ontzettend leuk. Is dit nu een fotoalbum, zoals je ook je vakantiefoto's in een fotoboek kunt laten plaatsen? Is het alleen on-line of heeft u ook daadwerkelijk zo'n boek in handen.

Is natuurlijk ook een idee voor de oude familiefoto's.

Ik heb verder weinig met wapens, maar dit ziet er prachtig uit.

groetjes Karin

karinjanette - 9 feb 2012 - 17:15

Beste Karinjeanette,

hartelijk dank voor Uw leuke reactie.

Ik ben eigenlijk op het idee gekomen, toen ik voor mijn ouders een fotoboek ging samenstellen ter gelegenheid van hun 60-jarige bruiloft. Ik was toen ook bezig met de Hertogen van Brabant en trof heel veel wapens aan uiteraard. Nu kun je die natuurlijk opnemen in je stamboom, wat ik ook doe, maar je pakt toch makkelijker een boek om op je gemak te kijken, te genieten en over te praten.

Om Uw vraag te beantwoorden: Het is inderdaad zo'n fotoboek, waar je ook vakantiefoto's in kunt plaatsen. Ik weet dat de Hema en Kruidvat ook zo'n service hebben,maar ik betwijfel of je er mee kunt doen zoals ik heb gedaan met mijn programma.

In principe zijn alle afbeeldingen op Uw PC geschikt, om te plaatsen. Dus zéker ook Uw idee, om oude foto's daarin op te nemen kan héél goed uitgevoerd worden! (U heeft me trouwens op een idee gebracht)

Het programma dat ik genruik (van Albelli) is gebruiks- én gebruikersvriendelijk en gratis te downloaden. U kunt eventueel zó aan de slag. Wijzigingen zijn tot het moment van de bestelling altijd mogelijk.

Ik heb er in ieder geval heel veel plezier aan gehad.

Dan Uw tweede vraag: of het alleen on-line is, of een echt boek: Het is beide: Zodra je boek af is en besteld, komt het reeds on-line, zodat je het al in kunt zien en kunt delen met anderen (wordt allemaal door Albelli uitgelegd). Dan krijg je binnen ongeveer een week, het echte boek, keurig verpakt, bezorgd op het opgegeven adres. Je kunt ook nog de diverse stadia van de productie volgen, zodaat bekend is, hoever het met het boek staat.

En eerlijk, een écht boek in de handen houden en kunnen bladeren verslaat natuurlijk altijd een on-line versie!

De prijs van zo'n boek ligt natuurlijk aan allerlei dingen, zoals grootte, harde/zachte kaft, blinkend of gewoon papier, aantal pagina's enz., maar deze boeken hebben mij  ca. ? 38,= per stuk gekost. Niet al te duur vind ik, voor zo'n uniek document.

Ik hoop met deze kleine uiteenzetting U wat wijzer te hebben gemaakt. Mocht U toch nog vragen hebben: Stel ze gerust!

Met vriendelijke groet,

Kees

C. M. Suijkerbuijk - 9 feb 2012 - 20:05

Erg mooi, Kees!

Ik ben zelf bezig met een boek over mijn voorouders, maar had nog niet bedacht dat de fotosoftware van Albelli, HEMA, etc daar misschien ook heel goed bruikbaar bij is.

Jan K. (genealinks.tk) - 9 feb 2012 - 20:12

Goedenavond Jan.

Albelli werkt werkelijk als een trein. Dit is ook de reden, dat ik het berichtje heb geplaatst. Hoe meer mensen hier iets leuks mee kunnen doen, hoe liever ik het heb. Het is gewoon een leuke aanvulling op je stamboom en is weer eens wat anders!

Succes met je boek!

Groetjes,

Kees

C. M. Suijkerbuijk - 9 feb 2012 - 20:21

Hallo,

Ik heb het boek online doorgenomen

Wat een prachtig werk !!!

Weer een toepassing dankzij de moderne technieken.

Op deze manier zou je ook een complete genealogie (via PDF) kunnen maken

Veel plezier nog bij een eventueel toekomstig werk (ik blijf benieuwd)

Uitgeschreven lid - 9 feb 2012 - 21:24

Dank voor de uitleg, ik ga er zeker iets mee doen. Leuk alle oude familiefoto's inscannen en verwerken in zo'n boek.

Ik heb de mega-klus een familieboek schrijven er net op zitten. Het ligt bij de drukker en volgende week heb ik het in handen. Maar dit betreft 1 tak van de familie, daar staan natuurlijk ook allerlei oude familiefoto's en documenten in. Het onderzoek duurde 27 jaar, het schrijven 4 jaar en de laatste maanden heb ik bijna dagelijks gewerkt aan het samenstellen. De uiteindelijke vormgeving heb ik aan een vakman overgelaten.

De ( uitgebreide) familie heeft op voorhand ingetekend, daardoor kon ik dit hele project ook aangaan.

Maar gewoon voor mezelf lijkt me een fotoboek van de andere takken van de familie erg leuk.

groetjes karin

karinjanette - 10 feb 2012 - 22:49

Goede avond Karin,

een hele klus zeg, alles bij elkaar bijna 32 jaar. Het is niet niks, maar het zal zeker een prachtig boek geworden zijn en de voldoening die je dan voelt als het werk af is, moet geweldig zijn! Gelukkig dat je voldoende belangstelling van overige familieleden hebt, want anders is zoiets practisch niet te betalen!

Ik kan je verzekeren, dat het volgende project met de oude familiefoto's niet zo lang zal duren, maar ook héél veel voldoening zal geven.

Ik ben blij dat je er iets mee kunt doen.

Heel veel plezier bij de uitgifte van het familieboek en succes en natuurlijk ook veel plezier en voldoening met het samenstellen van het fotoboek!

Vriendelijke groeten en wellicht tot schrijfs,

Kees

C. M. Suijkerbuijk - 10 feb 2012 - 23:17

Zonder enige afbreuk te willen doen aan het project van Kees:

Voor degenen die meer met tekst dan met afbeeldingen willen werken:

zie http://www.stamboomforum.nl/hulp/2/35609/0

grtn

Jan K. (genealinks.tk) - 11 feb 2012 - 12:00


Dag Jan,

als je inderdaad je familiegeschiedenis in boekvorm uit wilt geven, moet je dat op een andere manier doen, zoals jij bijv. hebt aangegeven.

Het wapenboek is alleen bedoeld om in te kijken en de beschrijving van de wapens te kennen en niet als familiegeschiedenis

Groetjes,

Kees

C. M. Suijkerbuijk - 11 feb 2012 - 14:17Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu