stamboomforum

Forum logoFamiliewapens » familiewapen familie van der Drift

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

In verband met historisch onderzoek naar de bouwmanswoning "Westbosch" in Leidschendam, ben ik op zoek naar het familiewapen van de familie van der Drift.

In 1561 verkoopt Dirkc Schuyten een eenden(vogel) kooi gelegen in het huidige Zuiderpark in Den Haag aan Jacob Gerritsz Driftman, deze achternaam  zou later  van Up den Drift veranderen in Van der Drift .

Deze Jacob Gerritzoon Driftman is in 1565 getrouwd met Baeltje Pietersdochter (1535-1582)

Deze vogelkooi komt later in handen van andere familieleden resp.

in 1639 Cornelis Jacobszoon van der Drift / in 1668 Jacob Cornlisz van der Drift.

Er wordt beweerd,dat er destijds een familiewapen moet zijn geweest met de afbeelding van diverse wilde eenden en een kooiershond.

Wie heeft wel eens van dit verhaal gehoord, en zijn er misschien mensen die een afbeelding hebben van dit familiewapen?

Alvast dank voor de te nemen moeite.

Groetjes,

Idsard.  

Idsard Bosman

Geen wapen, maar vond wel deze vermelding.

Mogelijk wordt hier Jacob Gerritsz Driftman bedoeld ?

0172-01 Oostduin, Arendsdorp en Waalsdorp
2. Regestenlijst 1432-1597

26

Pieter de Vries en Euwout Jorisz., schepenen van den Hage en Bouwen Jansz., schout van Wassenaar en Zuidwijk, oorkonden dat Adriaen Mathijsz. Benninck, secretaris van den Hage, verklaarde gevestigd te hebben t.b.v. Mr. Melis van Haeften als executeur-testamentair van wijlen Heer Jan van Cuyl - kanunnik in O.L. Vrouwenkapel ten Hove - een rente van 13 pond 5 sch. 1 penning.

Hiervoor verbindt hij zijn woning en landerijen in Zuidwijk (belast met een rente van 15 pond 4 sch. 4 groten en een lijfrente van 1 pond voor een oude begijn), belend: N. de Rijnsweg, O. de weduwe van Lous Cornelisz. en haar kinderen; woning en land van de procureur Joost Jacobsz.; land van de proosdij in den Hage, Z. de oude watering, W. Jan Aperszoens kinderen, Huybrecht Groen en Tserclaes.

Als borgen treden op:

Claes Reyersz. onder verband van zijn huis en erf in het Voorhout, belend: W. Mary Duinmeiers kinderen en Lambrecht van Outshoorn, N. de Deenenwech, O. Aernt Woutersz. en Cornelis Aert Reyerszoen, Z. het Voorhout. Dit perceel is belast met 1 pond 's jaars.

Geryt Jansz. onder verband van 2 morgen land in Escamp in het ambacht van Eikenduinen, belend: N. Aernt Verhooch, O. Jaap Driftman, Z. Adriaen Pietersz., W. het proveland van Mr. Aernt Hughesz. Dit perceel is belast met 2 pond.

Huych Lourisz. onder verband van circa 7 hond land bij noordenhout, belend: W. de leprozen, N. de oude watering, O. het proveland van Heer Gerijt Jansz., Z. de Houtwech.

Als getuigen bij deze akte treden op Claes Diricxzoen Hillenaer en Adriaen Geritszoen, gezworenen in het ambacht van Wassenaar.
Datering:   1570 oktober 18 
 
NB:   Het zegel van Pieter de Vries is verloren. De zegels van Euwout Jorisz. en Bouwen Jansz., beide in groene was, zijn geschonden.

Karen

Verhaal klopt en heb de afbeelding ervan gezien ten huize van wijlen Ger van der Drift te Rijswijk.

Zijn zoon, Aad van der Drift publiceert een blog en zal het bestaan van het familiewapen kunnen bevestigen. Zijn vader Ger heeft de ganse familiestambomen uitgeplozen en erover gepubliceerd in vijf dikke boeken. Er zijn meerdere van der Drift's aan het vorsen.

Artikel over eendenjagers en kooikers

Jonne van der Drift

Hallo Idsard,

is het nog gelukt met het familiewapen? 

ik ben erg benieuwd aangezien ik een "Van der Drift" ben. 

Ik zag wel dat de boerderij verkocht is wat wel ontzettend jammer is.

gr

Dennis van der Drift

Leiden

Dennis van der Drift

Heb afbeeldingen van twee familiewapens Van der Drift: 1x kooikershond met eenden Bollenstreek) en 1x adelaar met sterren (Vlaardingen e.o.)

Jonne van der Drift


Hallo Jonne,

 

die van de bollenstreek trek toch wel mijn aandacht.

kan ik die zien?

hoe kom jij daaraan?

ik heb Aad van der Drift een link gestuurd via linkedin.

waar kom jij vandaan?

gr

Dennis

dennisvanderdrift@hotmail.com

Dennis van der DriftPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!