stamboomforum

Forum logoFamiliewapens » Familie wapen Van den Anker uit Hedel gezochtProfiel afbeelding

Goededag, 

ik ben opzoek naar het familiewapen van de familie van den Anker uit Hedel. De afgelopen 2 jaar heb ik veel onderzoek gedaan naar mijn familie stamboom en ben gedocumenteerd terug gekomen tot 1650 en momenteel bestaat hij uit zo 150 voorouders van mij (vertakkingen meegeteld). Helaas heb ik na dit alles nogsteeds niet mijn familiewapen gevonden. Volgens een oud tante van mijn vader heeft het familie wapen bestaan en heb er ook een foto van maar deze is helaas niet gedetailleerd genoeg om te zijn hoe hij er exact uit ziet. Op deze link

''http://uploadenfoto.nl/pictures/8cb58571fa3ec457c81055fa79605b65.png''

is de bakkerij van de familie van den Anker te zien die vroeger op de Molenstraat 10 te Hedel (Gelderland) stond en boven de deur het (vermoedelijke) familiewapen. Deze foto moet zijn gemaakt tussen 1915 en 1945 omdat op een ansichtkaart van Hedel uit 1915 dit gebouw te zien is maar niet het (vermoedelijke) familiewapen en in 1945 is de boederij verwoest tijdens de tweede wereld oorlog (heb ik ook nog een foto van). Tijdens de oorlog is mijn opa ook naar Hedel toe gestuurd voor veiligheid maar achteraf kom ik er nu achter dat hij daar dus niet veilig was. Helaas is mijn opa 4 jaar geleden overleden en kan ik hier niets meer over vragen. Zijn broer(die nog in leven is) was te jong om er ook maar iets over te herineren. 

Mijn vraag is of iemand iets meer over dit familiewapen weet en misschien een duidelijkere beschrijving hier van heeft(of zelfs een foto/tekening). Misschien belangrijk om te melden is dat mijn familie voor de oorlog naar Rijnsburg is toe verhuisd. Dit ging om Mathijs van den Anker 3 oktober 1868-18 september 1936 en zijn familie. 

Alvast hartelijk bedankt,

Bart van den Anker

(PS: Er blijkt ook later nog een uithangbord te hebben gehangen met deze tekst er op:Hier verkoopt men winkelwaar/snuif, tabak en ook sigaren/grutterswaren, zeep en zout/sterke drank, turf en hout. Dit heb ik van iemand toegestuurd gekregen uit Hedel die me wou helpen, tevens ook een foto van de tekst)

Bart van den Anker - 11 feb 2015 - 20:12

Ik vermoed, dat er een adelaar is afgebeeld.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

      Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Op zijn hoofd heeft hij denk ik een kroontje,

en aan zijn voeten een grote kroon.

Of het een familiewapen moet voorstellen,

of zomaar een fantasieafbeelding, dat laat

ik aan de experts over.

Jan Clavaux - 11 feb 2015 - 20:33

Jan Clavaux Dat idee had ik inderdaad ook al van wat er opstond, alleen de onderste grote kroon had ik nog niet kunnen ontdekken. Ik heb deze beschrijving ook nog vorig jaar gevonden maar die is wel totaal anders en zeer weinig gegevens er over. Dus ik weet niet.

http://www.heraldischedatabank.nl/databank/indeling/detail?f_strings_naam_facet%5B0%5D=Anker%2C+van+den

Bart van den Anker - 11 feb 2015 - 22:32

Ik heb weinig verstand van wapens, maar een afbeelding van een anker

is toch het minste wat je mag verwachten.

Wat mij opvalt, is de vorm van het bord, dat niet de vorm heeft

van een wapenschild.

Voor hetzelfde geld is het dus een reclame voor Adelaar Zeep of zoiets Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Jan Clavaux - 11 feb 2015 - 23:03

haha ja daar had ik het nog over met me vader dat het misschien reclame is voor tabak ofso XD, zou toch best lullig zijn. Maar het familiewapen bestaat wel dat is zeker.

Bart van den Anker - 11 feb 2015 - 23:04

Jan Clavaux - 11 feb 2015 - 23:24

Ik ben vandaag bij het CBG geweest en heb nog 3 heraldieken gevonden van Van den Anker heb helaas een beetje probleem met het lezen er vanXD, dus mijn vraag is of iemand dit kan vertalen? Op die manier kan ik kijken of het bij mij familie hoort;)

[IMG]http://i62.tinypic.com/2b8bo6.jpg[/IMG]

[IMG]http://i62.tinypic.com/n365jt.jpg[/IMG]

[IMG]http://i61.tinypic.com/2mwf287.jpg[/IMG]

Bart van den Anker - 13 feb 2015 - 17:51


Hoi Bart,

Mijn moeder antwoorden op de vraag of zij wist van een familie wapen bevestigend en had het over een foto van de oude bakkerij met het wapen boven de deur. Ten minste zij weet niet beter dan het familie wapen is. Zij is een kleindochter van Mathijs (de Rijnsburgse tak).

Groet,

Berend van Dijk

Berend van Dijk - 23 aug 2015 - 20:03Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu