stamboomforum

Forum logoFamiliewapens » Van Mekeren

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Beste...

Wapen van Van Mekeren

Weet iemand waar het wapen van de familie van Mekeren op een graf of wapenbord zichtbaar is. De archieven hebben afbeelding van het wapen, maar ik zou graag het wapen gebruikt zien. Doe onderzoek naar marketeriemeubels en er zijn meubels toegeschreven aan Jan van Mekeren. Om één van mijn punten te bewijzen, zou ik graag het wapen zien.

Dank u wel voor uw hulp.

Marquetry


Wat fantastisch zo snel een reactie. Hartelijk dank daarvoor. Aangezien brutalen de halve wereld hebben, toch nog de vraag is het wapen ook ergens op een zerk/schilderij te zien?

Verder misschien leuk te weten dat Joannes van Mekeren op 15 januari 1658 in Tiel gedoopt wordt en hij sterft in 1733 in Amsterdam. Hij wordt aangegeven door zijn vader Wouter. Hij was getrouwd met Maria Hovingh en komt in 1687 in het poorterboek van de stad Amsterdam voor. Bij mijn weten was hij de vader van Jan van Mekeren (stadsarchief Amsterdam NL SAA24402745) die de hofjes in 1791 nalaat. Zijn vader wordt meermaals als één van de beste kabinet-werckers genoemd. Vader Joannes (Jan) zet in 1704 een negotie in fijne houtwaren op met een paar van de beste kabinet-werckers. Hij één van de weinigen van wie het beroep wordt genoemd op het briefje voor het lidmatenregister dat aangeboden wordt in Londen (kistemaker). Dankzij mw. A. Turpin weten wij  dat hij in London is geweest. 

Nogmaals hartelijk dank voor uw hulp.

MarquetryPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!