stamboomforum

Forum logoFamiliewapens » Wie herkent dit familiewapen?Profiel afbeelding

Ik zal het mijn neef vragen, die ik Costa Rica woont, en die de boedel van mijn grootmoeder heeft.  Het lijkt op gebrand glas or email.  Vandaar dat ik dacht aan een souvenir uit Gelderland.  Maar mijn need staat erop dat ze het haar leven lang heeft gekoesterd.  

Nogmaals, jullie zijn fantastisch!  Dank voor de hulp en de antwoorden.  

Maurits Dolmans - 27 jun 2016 - 17:43


Dames en Heren:  

Ik denk dat ik de oplossing heb:  Als dit inderdaad een glazen afbeelding is i.p.v. een klein email (zoals ik eerst dacht, en zoals mijn neef t.g.t. zal kunnen bevestigen), dan zal dit toch het wapen van de provincie Gelderland zijn.  Draai de foto om (alsof men achter het schild staat) en het wordt duidelijk.  De gouden klimmende leeuw is dexter, niet sinister.  En het kroontje op de gouden leeuw lijkt dat nog eens te bevestigen, want dat komt ook voor in het Gelderse wapen.  Dus toch een souvenir van een reis naar Gelderland, vermoed ik nu met grote zekerheid.  Hoed af voor Bas!

Hiermee is niet het gehele verhaal van mijn grootmoeder opgelost.  Maar ik bied U mijn verontschuldigingen aan dat ik U een vraag heb voorgelegd die ik eerder zelf met enig nadenken had kunnen beantwoorden!  

Nogmaals mijn hartelijke dank voor Uw razendsnelle en bewonderenswaardige bereidheid om een vreemde te helpen!

Met vriendelijke groet,

Maurits

Maurits Dolmans - 27 jun 2016 - 20:01Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu