stamboomforum

Forum logoFamiliewapens » familie wapen(s) Elisabeth Jans van Royen uit Utrecht


Profiel afbeelding

Op een in 1585 vervaardigd schilderij van de toen 31 jaar oude Elisabeth Jans van Royen uit Utrecht bevinden zich in de linkerbovenhoek een drietal familiewapens.

Het is mij, met uitzondering van het ruitvormige wapen, dat van Elisabeth zal zijn, niet duidelijk hoe ik de andere twee wapens moet plaatsen. Het zullen niet de wapens van haar ouders zijn, want dan zou de afbeelding op het wapen linksboven hetzelfde moeten zijn als die op het ruitvormige wapen, dat van Elisabeth Jans van Royen zal zijn.

Het wapen linksboven is vermoedelijk het wapen van de familie Lunenburch.

Het wapen rechtsboven is vermoedelijk dat van de familie Van Nellesteijn.

Elisabeth was eerst gehuwd met Cornelis Aertsz Vereem, later, maar pas toen zij tegen de 60 jaar oud was, huwde zij een tweede keer, nu met Sweer Hendrickz van Nellesteyn.

Wanneer de wapens op het schilderij later zijn toegevoegd, zou het wapen rechtsboven op haar tweede echtgenoot kunnen slaan.

Zal het wapen linksboven dan dat van haar eerste echtgenoot zijn, die dat wapen van de familie Lunenburch voerde omdat hij op een of andere manier aan slot Lunenburch verbonden was?

Wie kan mij hierin duidelijkheid verschaffen.

AntonPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu