stamboomforum

Forum logoTV-series / Verborgen verleden » Eerstvolgende uitzending Verborgen Verleden met Jetty MathurinProfiel afbeelding
Nederland 2, Zaterdag 24 Mrt 2012, 20:15 - 21:10,

Bekende Nederlanders gaan op zoek naar hun familiegeschiedenis.

Afl.: Jetty Mathurin.

Jetty Mathurin was onderwijzeres en logopediste voordat ze een overstap maakte naar theater en televisie. Als actrice speelde ze jarenlang in Vrouwenvleugel en in het theater trekt ze al jaren volle zalen met heel persoonlijke voorstellingen als De Koningin van Paramaribo en Liefde en overvloed.

Jetty weet veel dingen over haar familie maar half. Zo zullen haar voorouders in Suriname waarschijnlijk wel slaven zijn geweest, maar bewijs voor dat idee heeft ze niet. Integendeel, haar enige voorouder uit de slaventijd van wie ze ook een foto heeft, lijkt eerder een rijk man te zijn geweest.

Hoe het precies zit, hoopt Jetty in Suriname te weten te komen.

Jetty's achternaam roept ook vragen op. Volgens Jetty is 'Mathurin' de meisjesnaam van haar oma, de moeder van haar vader, maar haar broer beweert dat het de achternaam van haar opa is, een man met wie ze geen enkele verwantschap voelt.

De waarheid moet in Suriname te vinden zijn, of anders op het Caraïbische eilandje St. Lucia, waar de Mathurins oorspronkelijk vandaan komen.

Fred Bergman - 21 mar 2012 - 21:21

Ik heb op Geni een profiel en een mini-stamboom voor Jetty Mathurin gemaakt en nodig iedereen uit daar een bijdrage aan te leveren, als men aanvullingen heeft (registreren als gebruiker is gratis):

http://www.geni.com/people/Harriette-Marie-Mathurin/6000000015938742995

http://www.geni.com/family-tree/index/6000000015938742995

Ik weet niet hoe ik Surinaamse voorouders kan zoeken, uw bijdragen worden zeer op prijs gesteld!

Op het Nederlands Portaal [http://www.geni.com/projects/Portaal-voor-Nederlandstaligen] kun je wat wegwijs worden, maar specifieke vragen kun je mij altijd stellen. Ik stel het ook zeer op prijs als u personen van foto's kunt voorzien, dat kunt u doen via het Media tabje. Personen toevoegen gaat via de Tree/Stamboom link en kan zowel met de horizontale als de verticale methode. Het verschil kunt u zien door onderaan rechts in de tree op de driehoek met blauwe en roze kleurtjes te klikken.

Fred Bergman - 22 mar 2012 - 10:32

Bob Coret - 23 mar 2012 - 21:11

Fred Bergman - 25 mar 2012 - 11:28


De uitzending met Jetty zat boordevol positieve emoties, dat is mooi. Minder mooi is dat het nuchtere noteren van feiten ontbrak. Een voorbeeld: we zien haar bij de grafsteen van haar voormoeder. De geboortedatum komt zelfs in beeld, maar toch beweert ze even later in een archief dat ze de geboortedatum niet weet. Dat is zwak.

Gerrit Kouwenhoven - 3 apr 2012 - 15:50Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu