stamboomforum

Forum logoTV-series / Verborgen verleden » Who do you think you are - BBCProfiel afbeelding

Ik heb flink wat afleveringen van 'Who do you think you are' bekeken van de Britse BBC. Er zitten echt pareltjes tussen! Ze gaan meestal maar op zoek naar één of twee takken die iets bijzonders opleveren. In een uur tijd is het ook geen doen om alle takken na te gaan. Het is alweer het 10e seizoen en ik hoop dat ze er nog lang mee door gaan. 

Stephen Fry en met name Jerry Springer waren zo ontroerend mooi met hun zoektocht naar het Europese (holocaust)verleden van hun familie. Echt een aanrader om te bekijken en wie hierdoor niet geraakt wordt is van steen. Zeker van Jerry Springer krijg je echt een heel ander beeld dan van een sleazy talkshow host.

Ook een schitterende aflevering is die van de voorouders van J.K. rowling, de schrijfster van Harry Potter. Haar Frans/Duitse voorouders komen echt tot leven en deze personen weten haar en mij als kijker echt te ontroeren.

De mooiste aflevering is echter van Boris Johnson, de huidige burgemeester van Londen. Hij gaat op zoek naar twee takken van de familie. De ene is de Turkse overgrootvader van Boris die o.a. minister in Turkije is geweest na WOI en de andere tak is die van zijn grootmoeder die altijd beweerde dat ze van franse adel afstamde. Hoe dat uitpakt ga ik niet verklappen maar het verhaal van het familiezilver is echt hi-la-risch en de ontwikkelingen zijn echt heel verassend. 

De BBC brengt deze zoektochten ontzettend mooi en dramatisch in beeld. Veel beter dan de Amerikaanse versie die maar 45 minuten duurt en om de zoveel minuten een commercial break kent met cliffhangers en korte herhalingen die zeer storend zijn. 

Inge 2 - 24 dec 2013 - 11:57

(like)

Jan K. - 24 dec 2013 - 12:08


Welke dag en tijd worden deze uitgezonden?

Groeten,

Wim

Wim777 - 25 dec 2013 - 09:47Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu