stamboomforum

Forum logoTV-series / Verborgen verleden » Top 10 afleveringenProfiel afbeelding

Als je de kijkcijfers van Verborgen Verleden afleveringen (nu in 14e seizoen) bekijkt, dan kun je de volgende top-10 opstellen, met dus de aflevering van vorige week, met Merel Westrik, op de 1e plaats!

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Bob Coret - 13 feb 2021 - 21:40

Kijkcijfers zeggen niet zoveel over de inhoud van de aflevering. Die van Merel Westrik was best interessant, maar voor mij persoonlijk zeker niet de "spectaculairste", mensen kijken omdat ze een persoon voor het kijken interessant vinden. Om er maar een paar te noemen, vind ik de afleveringen van Jörgen Raymann, Gerard Spong, Ruben Nicolai, Rene Froger, Jeroen Krabbe en Gerrit Zalm, die niet in die top-10 voorkomen, aantrekkelijker. Jammer dat een groot deel van de oudere afleveringen zoals die van Gerard Spong niet meer te zien is....

Kattenburg - 14 feb 2021 - 11:11 (laatst bijgewerkt 14 feb 2021 — 11:14 door auteur)

Kijkcijfers:

Ligt er maar aan, welke programma's er tegenover staan op de andere zenders.

Gerrit Zalm vond ik persoonlijk geen uitschieter, daar er personages bij waren, die niet zijn voorouders zijn.
Traan programma's doen het natuurlijk altijd goed bij de kijkers.

Soms wordt er vanuit genealogisch oogpunt te veel van de hak op de tak gesprongen, want een snoepreisje naar het buitenland moet er natuurlijk in verwerkt worden.

Maar goed iedereen heeft zo zijn voorkeur en ook hier gaat het spreekwoord op:

"Over smaak valt niet te twisten". 

Tenslotte: Al geprobeerd bij "uitzending gemist" ?

Groet, 

Everardus Rollema

Everardus Rollema - 14 feb 2021 - 11:36

Zeker, maar de eerste series zijn daar helaas al lang niet meer te zien, ook niet met mijn NPO Plus-abonnement. Ik vond ook de afleveringen  met Job Cohen en Nasrdin Dchar interessant, vanuit persoonlijke belangstelling voor een volkomen andere manier van familiegeschiedenis,  maar inderdaad, smaken verschillen. Dat de aflevering met Carry Slee zo hoog staat, is mij een raadsel, maar ja, .....smaken verschillen!

Kattenburg - 14 feb 2021 - 11:49

De kijkcijfers zeggen denk ik inderdaad vooral iets over de populariteit van de persoon en welke programma er tegenover is geprogrammeerd (Als de dijken breken, voetbal, Wie is de mol?) en ook op welke dag het werd uitgezonden en minder of het verhaal interessant was. 

De kijkcijfers zijn denk ik vooral van belang bij het bepalen of er een weer een nieuw seizoen komt. Onderstaande grafiek toont aan dat dit seizoen (waar er nog 2 afleveringen volgen) qua gemiddeld aantal kijkers bovenaan staat:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

NB: De erfgenaam (RTL4) had gemiddeld 1 miljoen kijkers en ik heb nog geen aankondiging van een vervolg gezien...

Bob Coret - 14 feb 2021 - 16:30

Bob Coret - vandaag — 16:30:

Onderstaande grafiek toont aan dat dit seizoen (waar er nog 2 afleveringen volgen) qua gemiddeld aantal kijkers bovenaan staat:

En dat betekent denk ik vooral dat er momenteel weinig anders te doen is op zaterdagavond om half negen dan binnen voor de tv zitten. ;) Je vraagt je wel af wat er in 2019 voor bijzonders was als je de grafiek per seizoen bekijkt.

De uitzending met Merel Westrik heb ik vooral met interesse bekeken omdat er Zeeuwse voorouders in voorkwamen; altijd benieuwd of er informatie gegeven wordt die op mijn eigen historie van toepassing is.

Vriendelijke groeten,

Carl

Carl73 - 14 feb 2021 - 17:08

Dan zijn de cijfers heel goed nieuws ! Persoonlijk raken delen van de verhalen van Danny de Munk, Wende Snijders (Judith de France) en Nelleke Noordervliet (Lille, lakenhandel Leiden) mijn eigen stambomen het meest, de laatste aflevering met Danny de Munk vond ik zeer indrukwekkend (en ja, mede omdat mijn voorouders eeuwenlang ook echte Jordanezen waren en ik heel veel van hen in mijzelf herken)

Kattenburg - 23 feb 2021 - 08:17 (laatst bijgewerkt 23 feb 2021 — 09:39 door auteur)


Ik ben ook een trouwe kijker, maar het archief en het weeshuis van Amsterdam ken ik nu zo langzamerhand wel. Hopelijk komen er in het volgend seizoen eens wat andere "BN"-ers aan bod. Ik kan me zo voorstellen dat ook de kijkers in onze andere provincies zich hieraan beginnen te ergeren. Misschien is het een idee om de familiegeschiedenis van wat allochtone Nederlanders te laten zien. 

En over BN-ers gesproken: Er was laatst op dit forum een discussie over het mogen gebruiken van de actuele persoonsgegevens die in Verborgen Verleden langskomen. Ik heb sindsdien eens zitten opletten maar geboortedata van de BN-ers worden niet of opvallend kort in beeld gebracht. Zelfs een BN-er heeft recht op privacy.

sprangers - 23 feb 2021 - 13:44 (laatst bijgewerkt 24 feb 2021 — 16:33 door auteur)Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu