stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in België » Zoek je uw voorvaderen in Vlaanderen!

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Geachte heer Driesen,

Ik ben op zoek naar informatie over Hans Passemier, die op 20 april 1628 in Haarlem trouwt met Trijntje Jans. Daarbij wordt vermeld dat hij afkomstig is uit Antwerpen. Hij zal vermoedelijk rond de eeuwwisseling zijn geboren. Zou geweldig zijn wanneer u iets vindt.

Lisette Meindersma

Beste Sylvia,

Heel hartelijk bedankt,dit had ik niet verwacht, maar is zeker van harte welkom. Ik kan heel goed overweg via Genver, akten te zoeken maar buiten Genver om, is me nog niet gelukt.

Met vriendelijke groet,

Theo Nieuwenhout

e-mail: t.nieuwenhout@tele2.nl

.

T.Nieuwenhout

Beste Riet Huiskens,

Akten van 1913 zijn nog niet openbaar (privacywet van 100 jaar). Maar vermits je van deze personen afstamt zou je een afschrift kunnen krijgen bij het districtshuis van Antwerpen. http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/6/520.html (zie onderaan bij E-formulier).

(De kerkregistratie lijkt me moeilijker te vinden, dat is meer iets van voor 1811, al kan je misschien wel proberen kerken in Antwerpen aan te schrijven als je hierover echt meer wil weten, al zijn er wel veel kerken in Antwerpen en weet ik niet of ze informatie mogen vrijgeven).

Joeri

Beste Joeri,

Hartelijk bedankt voor Uw reactie. Toch weer een beetje wijzer geworden. Ik ben inderdaad familie en zal proberen om via het distrctsbureau info te krijgen.

Met vriendelijke groet,

Riet Huiskens

Riet Huiskens

Ik ben geïnteresserd in de familienaam Maes.

Voor mij is de oudste bekende:

Jan,Frans Maes, geboren in 1850 in Temsche,België.

Hij trouwde met Francisca,Carolina,Elisa Goovaert, geboren in 1861.

Hun zoon is Florimond, Antoon Maes, geboren op 15-06-1892 in Temsche.

Hij is de Bonpa van mijn vrouw.

Kunt u nader informeren over voorouders en kinderen, of kunt u mij de weg wijzen om die informatie te vinden?

Alvast bedankt voor de nemen moeite.

Salut,

Wim Blankespoor

wim blankespoor

Beste heer Driesen,

ik ben op zoek naar de gegevens van Laurentius Van Paesschen/Laurentius Van Paekke, vermoedelijk geboren in 1728 te Brussel,overl.in Humbeek in 1805, getrouwd geweest met 1.Catharina Verbruggen in Meise en met 2.AnnaMaria Vercammen in Humbeek.

Ik zoek zijn exacte geboortedatum en zijn ouders.

Voor mij een onmogelijke taak omdat ik in Nederland verblijf.

Hartelijk dank alvast!!!

A.Van Paesschen

anne-marie van paesschen

Beste Hugo,

Ook ik kom momenteel niet veel verder voor wat betreft mijn Vlaamse voorouders.

Mijn grootvader is Jan Frans Delvaen, geb. 26-3-1884 te Mechelen

Mijn grootmoeder is Hedwig Clara Meta Salow, geb. 77-1887 te Stralsund (Duitsland)

Heb nergens kunnen vinden wanneer mijn grootmoeder Belgie binnen is gekomen. Ook niet wanneer ze getrouwd zijn.

Tijdens WO I gevlucht naar Nederland met 3 kinderen. De twee oudste zijn geboren in Mechelen en de jongste van deze 3 in Sint Amandsberg.

Later hebben ze nog 3 kinderen in Nederland gekregen. Bij mijn weten (mijn grootouders waren bij mijn geboorte al overleden) zijn ze gevlucht vanuit de omgeving van Antwerpen. Ik had ooit ook familie in Nijlen. Ik zoek overal in de driehoek Antwerpen, Mechelen en Nijlen. Hoop dat je me een beetje verder kunt helpen. Alvast bedankt

Inge van Dongen-Delvaen

Inge van Dongen-Delvaen

L.s.,

Graag wil ik hulp bij het zoeken van Dingena Koetsenruijter, geb. 11-10-1823 te Oude Tonge, ze overleed op 19-08-1857 te Antwerpen, aldus een akte  72, van 1857 in Oude Tonge van dd. 19-10-1857. Ze was volgens die akte gehuwd met Jacobus Cornelis Terwoert, geb. 1824 te Antwerpen, zoon van beurtschipper Adrianus Terwoert en Anna Maria Havermans, wonende te Oude Tonge. Waarschijnlijk is Jacobus geboren tijdens een reis in Antwerpen. Kunt u uitzoeken wanneer? En ook de huwelijksdatum van dit stel?  En zijn er kinderen ? Waarschijnlijk niet. Hij huwde nl later in Haarlem en kreeg daar kinderen.   

Hartelijk dank en succes,

Anton Marinus Terwoert

Terwoert Anton Marinus

Een reactie op uw reactie. U schreef Paul en Dina bevinden zich in vreemdelingedossier. Dat wist ik, maar de vragen zijn. Wanneer is Jacbus C.Terwoert in 1824 te Antwerpen geboren? En wanneer huwde hij met Dingenaar Koetseruijter, geb. 11-10-1823 te Oude Tonge en overleed op 19-08-1857 te Antwerpen als mw.Terwoert-Koetsenruijter?

In afwachting, vriendelijke groet A.M.Terwoert

Terwoert Anton Marinus

Op 29 september 1700 wordt Guillelmus Marculphus Martens gedoopt te Stekene. Hij is een dag eerder geboren. De pastoor meldt bij de inschrijving dat hij de "filius septimus" is van Petrus Martens en Marie de Block. Eerst neem je dat voor kennisgeving aan maar later blijkt dat "filius septimus" iets magisch heeft en de boreling veel geluk brengt. Dat blijkt ook als hij in 1762 overlijdt. Uit zijn Staat van Goed blijkt dat hij zeer welstandig was.

Bij het overlijden van Pieter Martens worden slechts 5 zonen vermeld, Andreas(4 3 1684), Pieter(5 10 1687), Egidius(8 7 1691), Joannes(27 2 1695) en Guillelmus dus allen te Stekene gedoopt. Op 29 12 1681 wordt er nog een Joannes gedoopt maar die zal gezien de tweede Joannes zijn overleden. Kom ik op 6 zonen.

Speurend in de Staten van Goed is een Franciscus Martens voogd en zou dus de 7de zoon kunnen zijn maar anderen geven hem andere ouders.

In het Doopboek van Stekene heb ik geen doop meer gevonden (over het hoofd gezien??) of misschien elders gedoopt en in 1734 niet meer in leven?

Kunt U uw licht hierover laten schijnen? Tot wederdienst bereid.

Dies Martens

Dies Martens

-

Jan_K.

@ Hugo,

Ja, die vraag heb ik ook. Het is jammer dat wanneer iemand hulp aanbied, wat heel fijn is, hij dan niets laat horen. Ook al zijn de aanvragen misschien overweldigend, dan nog is een reactie op zijn plaats.

Groet,

An

An Anderiesen

Besten,

Heb ondertussen al veel personen geholpen hoor.

Driesen

Driesen

@Hugo Dat is heel fijn, gelukkig. Maar de lezer kan aan het topic niet zien of u al contact hebt met iemand, dat is alleen bij de vragensteller bekend. Het is van uw kant heel stil op het forum, dus als er berichtje zou staan als: ik treed in contact met je als ik iets vind, of: blijf uw vragen sturen, of: aub stoppen want ik heb genoeg voor een paar jaar :) dan zou dat helderheid geven. Dank alvast voor uw bericht van hiervoor en dan wacht ik rustig af. Het kost ook tijd.

An Anderiesen


-

Jan_K.

Dit onderwerp is gesloten, u kunt dus niet (meer) reageren.
Plaats een nieuw bericht in dit forum.