stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in België » Frederica Hoste overleden op 21/05/1861 te Sint-Jan- Eremo

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ik zoek inlichtingen over Frederica Hoste.Ze was gehuwd met Joannes Franciscus Van Campe,maar ik weet niet waar Ze is overleden op 21/05/1861 te Sint-Jan- Eremo. Wie weet waar ik verder moet zoeken?

nelly

Hallo Nelly, Sint-Jan-in-Eremo ligt in België, o.t.w. in de provincië Oost-Vlaanderen. Frederica was 30 jaren oud bij haar overlijden en Joannes was 38 jaren oud. Van Beroep was hij winkelier.

DHv. E.

https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:S3HT-DZM9-ZWS

akte nr 7

Frederica Hoste, oud 30 jaar, geboren te Caprijck (Kaprijke), winkelierster, wonende in deze gemeente, meerderjarige dochter van Franciscus (Hoste) en Lucia Martens, beide overleden, echtgenote van Joannes Franciscus van Campe

Verder zoeken kan hier: http://zoekakten.nl/plaatsen.php?id=VO|43007|

Jan Clavaux

Frederica Hoste is 29-12-1829 in Kaprijke geboren

Frank Fransz

Sorry Jan,mijn kennis van de steden en dorpen is niet zo denderend. maar al heel erg bedankt, zo had ook nog nooit gehoord van het dorp waar ik nu woon. 

nelly

Dank u Frank Fransz

nelly

Beste Nelly,

met dank aan dhr Fransz zal ik de geboorteakte even voor je lezen.

Franciscus Joannes Hoste, werkman, 30 jaar oud, wonend te Kaprijke, verklaart, dat zijn vrouw, Lucia Martens, spinster, 30 jaar oud, is bevallen van een dochter, die zij Frederica noemen.
Getuigen bij deze aangifte waren Jacobus Ferdinandus Leijman, kleermaker, 53 jaar oud, en Franciscus van Vooren, landbouwer, 40 jaar oud.
Franciscus Joannes Hoste kan niet ondertekenen omdat hij dat nooit geleerd heeft.

Jan Clavaux

Dank u Jan, weet u ook waneer ze gehuwd zijn?

nelly

Franciscus Joannes Hoste en Lucia Martens zijn op 16-1-1827 in Kaprijke gehuwd. Het was even bladeren in het trouwboek, want de tienjarige tafels zijn zo goed als onleesbaar.

https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:33S7-9G89-9TQ1

Franciscus Joannes Hoste, werkman, 27 jaar oud, geboren en wonend te Maldegem, zoon van Joannes Hoste, werkman, en van Isabella Vermarke, spinster, beide ook wonend te Maldegem, de vader van de bruidegom hier tegenwoordig en toestemming verlenend, de bruidegom heeft zijn dienstplicht bij de Nationale Militie er op zitten,
en Lucia Martens, spinster, 27 jaar oud, geboren en wonend te Kaprijke, dochter van wijlen Martinus [Martens] overleden te Kaprijke op 14-9-1802 (volgens vier hier aanwezige getuigen), en van Isabella Theresia Meslagh, spinster, wonend te Kaprijke, hierbij aanwezig en toestemming verlenend.
Die vier getuigen zijn zo te zien geen familie, maar buren.
De bruid tekent Lucia Martens, de bruidegom kan niet schrijven.

Jan Clavaux

De geboorteaangifte van Francois Jéan, zoon van Jéan Hoste en Isabelle Vermarke, op 9 Floréal van het jaar 6 van de Republikeinse jaartelling (28-04-1798), met zover bekend de namen van de grootouders van het kind.
Sacharie (Zacharias) Hoste, wonend in deze gemeente, x NN
respectievelijk
NN Vermarke x Marie Willems?

https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:33S7-9G8S-NS9

Jan Clavaux


dank u Jan

nellyPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!