stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België » Gezocht exacte geboorteplaats en -datum van Johannes Weinans, geboren in Belgi? ongeveer 1720

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Wie kan mij helpen nadere gegevens te vinden over mijn directe voorvader Johannes (Joannes, Johan) Weinans (Wijnants/Wynants/Weynans), geboren omstreeks 1720 in België? Hij trouwde ongeveer 1750 met Maria Catharina Brands (Brants/Brandts/Brans) in Kortessem, Hasselt, België. Zij is ongeveer 1720 in België geboren en is overleden op 7-2-1771 in Kortessem, Hasselt. Ik ben ook op zoek naar meer gegevens over haar. Johannes en Maria Catharina kregen een zoon, Martinus (Martin) Weinans (Wijnants/Wynants/Weynans), geboren 3-8-1754 te Kortessem, Hasselt. Martin was soldaat en kolonist. Hij overleed op 10-12-1813 in Rütenbrock, Duitsland. Hij was getrouwd met Anna Helena Over, geboren in 1770 in Landegge, Haren, Nedersaksen, Duitsland.

Bij voorbaat hartelijk dank!

Liesbeth Ninteman

De afbeelding van de huwelijksinschrijving

Jan Clavaux

Misschien bekend: "Google" via: "Rütenbrock" - en volg: "Over de plaats Rütenbrock" - familienamen: Weinans.

G.Karssenberg

Er waren ook nog een zoon Johannes (27-10-1758) en een dochter Maria (30-9-1755)
Het is op zondagavond te druk op de website van het Belgische Rijksarchief om prettig te kunnen zoeken.
Ik laat het verder over aan de andere forumleden op een gunstiger tijdstip.

Jan Clavaux

Dank Jan Clavaux!

Wat Google: genealogie.online betreft: de informatie hieruit was mij al bekend;-) Alsnog dank voor het meedenken!

Ik hou me zeker aanbevolen voor meer genealogische informatie m.b.t. Johannes en Maria Catharina. Ik heb al aardig wat gezocht in genealogische bronnen maar kom niet verder.

Liesbeth Ninteman

Jan, ik heb wat moeite om de namen van de huwelijksgetuigen te ontcijferen. Ik heb alleen Martin Eeckelmans en deze heb ik ook al in een stamboom gevonden.

Dan is er nog Guilielmus (Wilhelm/Willem?)  van den ?avel en Maria Catharina Broosen? 

Liesbeth Ninteman

Van den Savel - vergelijk de "S" van "Solemnisatum".

G.Karssenberg

Beste Liesbeth,

naar aanleiding van je vraag en je reacties, begrijp ik inmiddels, dat je de doopdatum van Martinus Weimans hebt ontleend aan een of andere publicatie.
Als ik het originele doopboek van Kortessem mag geloven, is er op 3-8-1754 echter geen enkel kind gedoopt.
Zie: https://search.arch.be/nl/tips/98-parochieregisters

groeten, Jan

Jan Clavaux

Ik heb ook nog een zoon gevonden, Henri, geboren 1766 en overleden in 1770. Alsmede een halfbroer (zoon van Johan Wijnants en zijn tweede vrouw, Petronella Renaers; getrouwd in 1772 te Vliermaal België), Nicolaas, geboren in 1774 te Vliermaal. 

Liesbeth Ninteman

Mooi,

het is fijn, dat je nu zelf je weg in de parochieregisters hebt gevonden.
Van publicaties weet je tenslotte nooit of het eigenlijk wel klopt.

Veel succes verder!

Jan Clavaux

Ja, ik heb ook in de parochieregisters Kortessem een index overlijdensdata gevonden die ik nu probeer uit te zoeken (welke datum hoort bij wie). 

https://search.arch.be/nl/zoeken-naar-archieven/zoekresultaat/inventaris/rabscan/eadid/BE-A0515_111197_109891_DUT/inventarisnr/I1111971098912404/level/file/scans-inventarispagina/9/scan-index/171/foto/515_5001_000_00090_000_0_0351

Nogmaals dank Jan!

Liesbeth Ninteman

Hoewel ik dus wel de drie andere kinderen van Johan Wijnants heb gevonden (Joan, Maria Anna en Nicolaas) in de parochieregisters van Kortessem kan ook ik Martin, om wie het eigenlijk gaat, niet vinden in de doopregisters van Kortessem. Misschien ontbreekt een gedeelte van die registers of zijn ze nog niet gedigitaliseerd? Ik ga nog verder zoeken in andere parochieregisters van Hasselt in de hoop hem daar te vinden. Als iemand mee wil helpen zoeken naar hem, graag. Overigens zie ik dat Maria Catharina Brands/Brants in de registers ook Anna Maria (Anne Marie) wordt genoemd. Kan dit kloppen? Dit is de eerste genealogische speurtocht naar Belgische voorouders die ik doe en ik vind het wat lastiger dan naar Nederlandse voorouders te speuren;-) 

Liesbeth Ninteman


Beste Liesbeth, zoals ik al schreef:
Als ik het originele doopboek van Kortessem mag geloven, is er op 3-8-1754 echter geen enkel kind gedoopt.

Zoals je zelf kunt zien is het jaar 1754 gewoon gescand.
Ook in de index op dopen komt Martin niet voor.

Verder weet ik het ook niet..

Jan ClavauxPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!