stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België » Belgische Vluchtelingen in Eemnes - Jaak Boonen Belgisch schrijver en literator

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

De Historische Kring Eemnes bereidt een tentoonstelling voor over Eemnes in de 1e Wereldoorlog (1914-1918).

Hier wordt ook aandacht geschonken aan de Belgische vluchtelingen die in Eemnes verbleven in deze periode.

Tegen het einde van de 1e Wereldoorlog vestigde Jaak Lambert Jozef Boonen (1875-1944), doctor in de letteren en wijsbegeerte en in die jaren een bekend Belgisch schrijver, zich met zijn gezin in Eemnes. Jaak Boonen ging op 14 oktober 1918 wonen op Wakkerendijk 12.

Zijn vrouw was Maria Anna Catharina Reuten (geb. Tongerloo 24-06-1884). Hun kinderen waren Maria Anna Helena Aldegonda (Frankfurt 1910), Jaak Jozef Marten (Tongerloo 1911), Edgard Helena Pieter Johannes (Tongerloo 1912), Maria Catherina Hubertina (Tongerloo 1914), Elisabeth Albertina Johanna (Utrecht 05-08-1916 - België 2014), Jozef Albert Louis (Utrecht 1918).

De Historische Kring Eemnes wil graag in contact komen met eventuele nakomelingen van dit echtpaar, of andere personen, die verhalen kunnen vertellen over hun verblijf in Nederland en met name in Eemnes en die eventueel foto's van hen hebben.

Jaak Boonen heeft bij gelegenheid geschreven over zijn lotgevallen in de 1e Wereldoorlog in België, maar heeft hij ook geschreven over zijn verblijf in Nederland, met name in Eemnes?

U kunt reageren op dit bericht, maar ook contact opnemen met de Historische Kring Eemnes via: genealogie @ historischekringeemnes.nl

(bij het overtypen van het mail-adres de spaties weglaten).

Harry van der Voort.

Harry van der VoortPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!