stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België en Luxemburg » Wijziging achternaam van Wilborts naar Deckers of van Wezel



Profiel afbeelding

De verste voorvader voor zover ik die nu heb terug kunnen vinden vanuit mijn eigen achternaam (Dekkers) blijkt Hendrick Willibrord van Wesel te zijn welke gehuwd is met Catheleijne Henric Theijs Leijsdochter Leijs. Uit dit huwelijk wordt een zoon geboren welke de naam krijgt Joannes Hendrik Wilborts (ook vermeld als achternaam "van Wezel" en met alias "de gaper").

Deze zoon huwt met Adriana Janssen Wijgaerts, uit dit huwelijk worden ook kinderen geboren welke ineens de naam Dekkers te krijgen, dit werd in den beginne ook geschreven als Deckers. De kinderen van zijn broer blijven de naam Wilborts houden, dus mogelijk is de achternaam Dekkers te herleiden naar het beroep van Hendrik, echter tot op heden hiervan geen bevestiging van kunnen vinden.

Bovenstaande speelt zich af in het begin van 1600 in de omgeving van Wuustwezel, Hendrik wordt gedoopt op 28 januari 1609 in Wuustwezel (dit zou mogelijk ook de in eerste instantie genoemde naam Van Wezel kunnen verklaren. 

Omdat ik op dit moment vast loop in de archieven, de online gegevens van vertalingen van schepenakte hoop ik dat iemand mogelijk verdere informatie heeft.

Wat voor zover wel bekend is dat mijn achternaam voor zover nu bekend niet afkomstig is van de achternaam de Deckere uit de omgeving van Rijckevorsel, maar ook hiervan is nog geen definitieve bevestiging van gevonden.

Pierre Dekkers - 19 nov 2018 - 19:25

Geachte heer Dekkers,

Ik heet Herman Deckers uit Kerkrade Nederland. Ik ben echter geen familie van u. Mijn voorouders komen voornamelijk uit Noorbeek, Margraten in Zuid Limburg en met een uitstapje  naar Cheratte - Sarolea familie.

Ook ik heb getracht te achterhalen of de naam Deckers iets met een beroep te maken heeft. Hoogstwaarschijnlijk is onze naam Deckers afgeleid van Derck of Dirk. Misschien een tip om verder te zoeken i.p.v. een beroep.

Wat betreft uw familie Deckers, weet ik dat deze familie Deckers uiteindelijk ook in Kerkrade - Eygelshoven is terechtgekomen, via Etten - Leur in Nederland.

Van Etten - Leur kan ik teruggaan naar Loenhout en Wuustwezel in Belgie.

In Loenhout trouwde een zekere Cornelius Deckers ( 1648 - 1695 ) uit Loenhout op 22 juli 1679 met Catharina Deckers !! ( 1656 - 1703 ) uit Wuustwezel.

De ouders van Cornelius Deckers zijn Judocus Deckers en Elisabeth Rombouts.

De ouders van zijn echtgenote Catharin Deckers zijn Cornelius Deckers en Anna Verheijen.

Deze gegevens heb ik van Geneanet uit 2015.

In PDF heb ik nog een file van deze familie Deckers. Wilt u deze ontvangen ?

mijn  e-mail adres: voornaamenachternaamaanelkaar at huisinengelsetaal.nl

Jrusjere oes Kirchroa,

Herman Deckers.

Uitgeschreven lid - 25 jan 2019 - 17:43

beste Herman, zijn de gegevens van de familie Deckers nog beschikbaar?

 

Groeten Ron Gommers

Ron Gommers - 26 apr 2021 - 13:35


Beste Ron,

Cryptisch: Stuur mij een e-mail naar: voornaamenachternaamaanelkaar at huisinengelsetaal.nl ( niet Ziggo, maar die voorganger )

Dan zal ik je sturen wat ik heb. 

Ben benieuwd of je er wat aan hebt.

Succes.

Uitgeschreven lid - 27 apr 2021 - 12:51







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu