stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België » Lambertus Marinus Zeegers * Leiden 1905 gehuwd (datum?) met Marie


Profiel afbeelding

Ik zoek hulp om de gegevens mbt het gezin van mijn oudoom Lambertus Marinus Zeegers te vinden. Lambertus is in op 3 mrt 1905 in Leiden geboren en na de grote oorlog gehuwd met Marie. Ze zijn naar België verhuist waar hun zoon Albert is geboren. Van Lambertus en Marie mis ik een huwelijksdatum. Van Albert de geboorte en overlijdens datum. (Hij is tussen 1965 en 1975 dodelijk verongelukt) Ook van Marie heb ik totaal geen andere gegevens. Het enige dat ik wel weet is dat Lambertus en Marie in 1974 beiden nog in leven waren. In de jaren 50-60 woonden ze behalve in Antwerpen ook in Hasselt en hadden een café. Later zijn ze, meen ik, teruggegaan naar Antwerpen.

Wie helpt?

Angeline van Houwelingen

Nog geen antwoord op je vraag.

Is bekend wanneer het huwelijk van Lambertus Marinus Zeegers met Marie ongeveer was? En zijn ze getrouwd in Nederland of in België?

Verder zie ik dat deze vraag al eerder gesteld is. Zie hier

Johanna C.

Ja, ik heb de vraag in 2016 ook gesteld. Volgens mij zijn ze in België in het huwelijk getreden. In Nederland is het huwelijk namelijk voor mij niet terug te vinden. Ze zijn tussen 1925 en 1930 getrouwd. Er zijn geen directe betrokkenen meer in leven waar aan ik het zou kunnen vragen. Hun zoon Albert is wel getrouwd maar heeft geen eigen kinderen gekregen.

Angeline van Houwelingen

Op de site van het Felixarchief https://felixarchief.antwerpen.be/uitgebreidzoeken op de zoekopdracht

Zeegers Lambertus vind ik 2 treffers waaronder (in hetzelfde inventarisnummer) ook de vermelding van

de naam Vermeylen Maria. Dit betreft "openbare sociale dossiers". Als je vervolgens zoekt in de detailtoegang

https://felixarchief.antwerpen.be/detailtoegang/1224/11?page=1&pageSize=25&filters=W3sic2VhcmNoVHlwZVRleHQiOiJjb250YWlucyIsInNlYXJjaFR5cGVEYXRlIjoibWF0Y2giLCJmaWVsZElkIjoiMCIsInpvZWt0ZXJtIjoiemVlZ2VycyJ9XQ%3D%3D

op de zoekopdracht Zeegers vind je dat de geboortedatum van Lambertus Zeegers 01-01-1900 is (misschien is dit

een fictieve geboortedatum) en dat zijn partner Maria Vermeylen is geboren op 20-04-1911. Misschien is dit

een aanknopingspunt voor verder onderzoek. 

bas de vet

hartelijk dank.

ik ga direct kijken

Angeline van Houwelingen


Ik ben een stukje verder via de aanwijzing over het Felix archief. Ik weet nu wanneer Maria is overleden en het sterfjaar van Lambertus.

Helaas nog geen uitsluitsel over de huwelijksdatum van Maria en Lambertus maar het zou kunnen dat ik daarvoor naar Mechelen moet.

voordat Maria in Antwerpen terecht kwam woonde ze in Hasselt dus dat wordt de volgende stop.

Angeline van HouwelingenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!