stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België » Marinus Boogaard geb 11-12-1875 in Utrecht, zoon van Pieter Boogaard


Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar de broer van mijn Oma: zijn naam is Marinus Boogaard, geb 11-12-1875 in Utrecht, zoon van Pieter Boogaard (wagenmaker) en Wilhelmina de Jong.  In 1897 woont hij in Berlijn (ansichtkaart aan familie), vanaf 1906 in Brussel. In 1932 is zijn adres Rue Joseph Claes 36 of 86, Brussel. Hij is "graveur sur méteaux" in Saint-Gilles in 1933. Rond 1940 is een tante van mij daar geweest. Het is zeer waarschijnlijk dat hij in België getrouwd is en een dochter heeft (foto's die niet thuis te brengen zijn). Zijn militie beschrijft: lengte 1 m 658mm, ovaal aangezicht, hoog voorhoofd, grijze oogen, gewone neus, mond en kin, blond haar en wenkbrauwen. Hij is niet in Nederland overleden.

jj van straaten

Nog geen antwoord op uw vraag maar wist u dat er best veel van zijn werk online te vinden is? [link]

JP Ouweltjes

Blijkens almanakken is hij in 1939 nog steeds graveur sr métaux, r. Joseph Claes 86. In de eropvolgende van 1946 vind ik hem niet meer. Zie hier voor die almanakken. [Klik in het zwarte vak onderaan op "almanak". Onder een scan is een schuif om te bladeren.]

Peter S

Ik wist niet dat hij zulk mooi werk maakte! Dank. 

jj van straaten


Is er na te gaan of hij getrouwd is? en zo ja met wie? Aan haar kleding te zien lijkt ze mij een Brusselse dame. 

jj van straatenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu