stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België en Luxemburg » TIP: Snellere zoek functie voor DTB Belgie



Profiel afbeelding

https://www.arsfam.com/

Tip: Bovenstaande link geeft een overzichtelijkere en snellere manier van zoeken in de DTB van Belgie.

Ook via geneaknowhow.net te bereiken.

Marcel Dirks - 18 nov 2020 - 20:32

Marcel,

geweldig, bedankt voor de tip ! Wat een mooie site.

Een tip van mijn kant. De links leiden naar arch.be. Je moet echter eerst ingelogd zijn (account is gratis) om de scans te zien. Als je niet ingelogd bent zie je alleen het tabblad 'archiefbeschrijving'. Eenmaal ingelogd zie je twee tabbladen 'archiefbeschrijving' en 'gedigitaliseerde archiefdocumenten'. In dat tweede tabblad staan de scans.

Pim.

PimV - 19 nov 2020 - 08:42

Oh, dit komt mooi van pas. Erg bedankt!

Mark de Vries - 19 nov 2020 - 11:58

Bedankt. Omwille van de lastige navigatie van arch.be gebruikte ik deze informatie niet vaak, en gaf de voorkeur aan FamilySearch. Via deze nieuwe interface hoop ik dat de informatie van arch.be nu ook toegankelijker wordt. Terwijl er veel overlap is tussen FS en arch.be hebben ze soms toch ook wel unieke archieven.

Ik neem deze website in in geval op in mijn lijstje van favorieten.

Arnaud - 19 nov 2020 - 14:29 (laatst bijgewerkt 19 nov 2020 — 14:30 door auteur)

Hoi Marcel,

gave website en erg nuttig voor ons allemaal, zeker gezien de website van het rijksarchief niet zo handig in het gebruik is. Ik weet niet of de website van jouw hand is? De linkstructuur van de website van het rijksarchief gaat waarschijnlijk veranderen bij de lancering van de nieuwe website dit najaar of ergens volgend jaar, dus dat betekent dat alle links ook helaas moeten worden aangepast, minder leuk werk natuurlijk.

Met vriendelijke groet,

Indie van Lieshout

Indie van Lieshout - 19 nov 2020 - 14:42


Net als menig andere - denk ik - "loop" ik na een paar dagen enkele opgeslagen web-sites na (vooral fora). Maar deze site zag ik bij "Digitale Bronbewerkingen Nederland en Belgie". Nu hoef je niet meer eerst te zoeken naar de provincie, maar kun je meteen zoeken op plaatsnaam. Tevens staan BS en kerkregisters bij elkaar. 

Marcel Dirks - 19 nov 2020 - 18:09







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu