stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België en Luxemburg » Meer informatie over Matthias van der Locht gezocht 17e eeuw Brussel/CuijkProfiel afbeelding

Hallo,

Ik zou graag meer willen weten over Matthias (Luc) van der Locht. Hij komt uit Cuijk (Noord-Brabant) maar is in Brussel twee keer getrouwd en heeft daar veel kinderen laten dopen, met Petronella van Horenbeek en met Marie Parent. Ik kan maar erg weinig van hem vinden. Van alle kinderen die hij in Brussel heeft laten dopen, vind ik er maar een die nog nazaten heeft gehad/gehuwd is. Dat was de oudste zoon Joannes, die gesubstitueerd secretaris van het Land van Cuijk en de richtersbode was van Haps. Mogelijk had Matthias een administratieve functie in Brussel. Mogelijk is hij naar Haps terug gekeerd want hij is twee keer getuige bij de doop van zijn kleinkinderen in 1669 en in 1676, maar misschien was hij alleen op bezoek. 

Op de website van het nationaal archief van Belgie kan ik online niet bij transcripties van notariele akten. Er staat dat dit alleen in de studiezaal mogelijk is, beetje ver rijden. Heeft iemand weet van andere indexen? Zijn er inwoners lijsten van die tijd oid? En weet iemand meer over zijn kinderen? Mogelijk zijn zij in België gebleven? 

Dit heb ik qua gegevens: https://gw.geneanet.org/heumen1_w?lang=nl&p=matthias&n=van+der+locht&oc=0&pz=bart+jannes+wilhelmus&nz=kersten&type=tree& 

Bart1 - 24 dec 2022 - 21:54


Peter B - 25 dec 2022 - 09:19Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu