stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België en Luxemburg » Afstammelingen Petrus Josephus De Weerd (*1798) x Eugenia Vandersteene (*1803) (verhuis regio Gent)



Profiel afbeelding

Hallo,

Graag zou ik de hulp willen inroepen van dit forum, ik probeer namelijk mijn stamboom uit te breiden in de breedte. Voornamelijk focus ik mij op het koppel Petrus Josephus de Weerd en Eugenia Vandersteene (hun profiel op Familysearch). Ze huwden in Oudenaarde en kregen er ook verscheidene kinderen. Ze vertrekken naar Gent rond 1851-1852 volgens de bevolkingsregisters in Oudenaarde.

Ik heb al heel wat afstammelingen kunnen vinden. Toch heb ik het gevoel dat ik nog wat mis. Grootste probleem is natuurlijk dat het zou kunnen dat sommige kinderen zich buiten Gent gevestigd hebben en daar kinderen hebben gekregen... Kent iemand deze familie? Of kan iemand mij tips geven hoe verder te werk te gaan? De meeste profielen op Familysearch die ik heb toegevoegd van deze familie bevatten verschillende bronnen geboorte, huwelijk, ...

Bij voorbaat dank

Pirlino - 10 mar 2023 - 15:44

http://www.prosapia.be

https://data.stad.gent/explore/dataset/geboorteakten/table/?sort=registerjaar

https://data.stad.gent/explore/dataset/huwelijksakten/table/?sort=registerjaar

https://data.stad.gent/explore/dataset/overlijdensakten/table/?sort=-vdatum

Een paar tips kan ik u bezorgen - in Gentbrugge was jarenlang onze bakker De Weerd - s dan verhuisd naa de Lange Munt in Gent (koffie+pattiserie) meer kan ik niet vertellen -- als u bovenvemelde URL's niet kent zou ik ze in uw plaats toch eens openen

Succes !

mvg

Etienne

Huijghe Etienne - 10 mar 2023 - 16:54


De database van het Gentse stadsarchief kende ik al, Prosapia nog niet, bedankt Etienne!

Pirlino - 11 mar 2023 - 15:24







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu