stamboomforum

Forum logoOnderzoek in België en Luxemburg » Februari 1915 Schaerbeek Maria Simoen(s) * Overslag 1888, dr. * Schaerbeek 1915, wie is de vader?



Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar een onbekende vader van mijn oma. Haar moeder is in Allema Maria Simoen(s) en komt uit Overslag (11-09-1888)
Zij is in Schaerbeek beland en vermoedelijk gewerkt in de huishouding. Zij krijgt een dochter , M. A. Simoen(s), geb. 02-02-1915 te Schaerbeek maar tot op heden is ons nooit duidelijk geworden wie die biologische vader is. In 1915 is Allema weer terug in Overslag en trouwt daar waarbij haar dochter tegelijkertijd werd erkend.
Nu is de vraag of er enigzins ergens toch iets te vinden is. Gezien de (meisjes)achternaam lijkt er geen vader genoemd te zijn maar het is mij onbekend hoe dat in deze tijd ging. In een andere stamboom op het internet kom ik de term N.N tegen als partner maar ook de opmerking "niet openbaar".

Zou hier toch nog iets over te vinden zijn , mogelijk een "connectie" van waar zij gewerkt heeft?    

 

Vriendelijk bedankt.

Etienne_10 - 12 dec 2023 - 21:02 (laatst bijgewerkt 12 dec 2023 — 23:12 door moderator)

Nomen nescio (NN of N.N.) is een Latijnse uitdrukking die betekent 'ik weet de naam niet' of informeel 'naam onbekend'.

 

Veelal is het in een dergelijk geval gewoon accepteren dat de waarheid niet meer te achterhalen is, dat kan even slikken zijn, maar het is niet anders.  

Annemarie57 - 13 dec 2023 - 10:25

Ik dacht misschien dat er in die tijd ergens een aantekening gemaakt werd of een schaduw boekhouding. Mogelijk is er nog wel een familie die het verhaal van de andere zijde herkend. Ik kwam een stamboom tegen op genealogie online maar helaas geen reactie van de maker (stamboom gemaakt in 2012)

Etienne_10 - 14 dec 2023 - 11:02 (laatst bijgewerkt 14 dec 2023 — 11:06 door auteur)

Dag Etienne,

Je hebt nog één mogelijkheid over: Een autosomaal DNA test doen (dat is de goedkoopste variant van de DNA testen) en dan het resultaat opslaan bij diverse DNA websites, zoals MyHeritage, FamilytreeDNA en GEDMatch en dan hopen op een gelukkige treffer.

Dit vereist wel wat studie op hoe al die websites werken en wat benamingen bij geneatica allemaal betekenen. Verder bieden al deze websites allerlei extra zoekmogelijkheden op abonnementsbasis. Dat zijn geen wereldprijzen, maar het tikt toch aan als je een aantal jaren verschillende abonnementen moet aanhouden. Dit is echt een zoektocht voor volhouders. Er zijn verschillende mensen bekend die zo onbekende vaders hebben teruggevonden, dus het is mogelijk. Maar niet makkelijk.

Michaël

Boers 2 - 14 dec 2023 - 11:34


Bedankt Michaël,

Daar ga ik me eens in verdiepen maar zal niet zo eenvoudig zijn als ik je antwoord lees.
 

Etienne_10 - 15 dec 2023 - 23:42







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu