stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Familie Buter uit de kop van Noord Holland



Profiel afbeelding

Dag Allemaal.

Leuk om alle reacties te lezen betreffende de fam. Buter in de kop van Noord Holland. Gegevens worden uitgewisseld alsook telefoonnummers. Maarre, vergeten jullie mij niet? Ik snak ook naar (nieuwe) informatie!!!

Ondertussen heb ik wel wat veldwerk verricht, mn. in het Regionaal Archief in Alkmaar (nu aan de Bergerweg) en via internet. De Buter-stamboom heb ik verder aangevuld en per vandaag (5 febr. 2011) weer online gezet (www.buteronline.nl), wat overigens ook weer een hele klus was.Als het niet lukt om de website te openen, dan hoor ik dat graag.

Verder heb ik de Buter-kant uit Den Helder, Urk en Beverwijk/ Akersloot uitgeplozen maar nog niet op het web gezet. Ben nog druk bezig dat allemaal te analyseren. Indien u suggesties, informatie of wat dan ook heeft, ik hou mij sterk aanbevolen. Ik groet u.

J. Buter - 5 feb 2011 - 21:38

Heer Muntendam. In 2009 heeft u een bericht ingestuurd. Die heb ik al die tijd niet kunnen beantwoorden. Nu heb ik meer info omtrent de gevraagde nazaten en dit ook ingevoerd heb in een Aldfaer-bestand. Bent u nog geinteresseerd? Laat het mij dan weten via jojobut@buteronline.nl met uw emailadres.

Met vriendelijke groet, Jos

J. Buter - 12 feb 2011 - 13:36

Ik ben een Buter die in Amsterdam geboren is op 13 juli 1943. Mijn vader heette Theodorus Gerardus Maria Buter en is de zoon van Joannes Andries Buter die geboren was te Monickendam op 25 juli 1882. Ik ben op zoek naar meer gegevenbs van deze familietak.

Gerda Buter - 21 feb 2011 - 12:06

Dag Gerda,

Dank voor uw reactie.

Het verhaal begint bij Floris Gerrits Buter, geboortedatum mij niet bekend, die trouwde met Aaltje Sop. Zij kregen 1 kind: Gerrit Florisse Buter (1777, Volendam). Hij trouwde met Geertruida Jans Veerman. Vijf kinderen werden geboren, oa. Jan Buter (1811-1857, Monnickendam). Hij trouwde eerste Gertrudis van der Geest (twee kinderen) en na haar overlijden met Femmetje Humme. Zeven kinderen werden geboren tijdens dit huwelijk, oa. Dirk Buter (1852, Monnickendam). Dirk trouwde met Grietje Keizer en zij kregen acht kinderen. Johannes Andries was de oudste. Hij trouwde 20-05-1908 met Alexandra Felicite Zweekhorst (1876, Anna Paulowna). Tijdens dit huwelijk werd dus uw vader geboren: Theodorus Gerardus Maria Buter.

Veel gegevens heb ik natuurlijk weggelaten, omdat anders het verhaal te lang wordt. Maar ik ben wel benieuwd naar de gegevens die u ongetwijfeld zult hebben. Dus mogelijk kunt u mij aan die gegevens helpen en sturen naar jojobut@buteronline.nl.

Mocht u meer detailles van mij willen, dan verneem ik dat graag.

Met vriendelijke groet, Jos Buter

Jos Buter - 27 feb 2011 - 22:40


Een verlate reactie, wil je meer weten van de Buter familie kijk op mijn site.  www.pietheres.nl 

Klik op overige familienamen en daar zie de naam buter bij staan

 

Groeten Piet Heres

P.Heres - 7 okt 2016 - 17:46







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu