stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Op zoek naar de ouders van Jan Kriebel uit Aalten (ws Duitsland)



Profiel afbeelding

Bij de trouwinschrijving te Hoog- en Laag-Keppel 29/03/1760 staat, dat Hendrik Krieb(i/e)l en Theodora Hafkescheidt beiden uit Keppel binnen Hum(m)elo(o)??? (zijn) - geprocl(ameerd):  getrouwt te Keppel. geldersarchief.nl/scan 84 ipv 82!- 29031760 Hendrik Kr*l (aanklikken).

Martin Jongkoen - 4 jun 2017 - 17:54

Hallo Martin,

Het laat jou blijkbaar ook niet los. Maar de trouwinschrijving uit Keppel is bekend, ik heb hem zelf in handen gehad. Er staat Keppel-binnen, driemalen geproclameerd .........

In het archief Doetinchem (het Ecal) kun je de bestanden digitaal inzien van de tijdelijke kerkmeersters Kriebel (vader en zoon). Zij ondertekenen, heel duidelijk en met een krachtig handschrift, met Kriebel.

Vooralsnog blijft de afkomst van deze Kriebel een raadsel.

Groeten van Anne Mieke

Anne Mieke - 5 jun 2017 - 12:37

  • Na diverse mislukte pogingen om via postimage gedownloade scan van de trouwinschrijving 29/03/1760 in mijn vorige reactie op te nemen, voegde ik maar een link toe.
  • Met die link kom je bij de digitale transcriptie en helemaal onderaan rechts staat een blz. of scannummer. Dat moet je vervangen door 84 en bij aanklikken kom je op het blad met trouwinschrijvingen.
  • Halverwege dat blad de vermelding en daar staat na "Keppel binnen" een moeilijk te oncijferen woord van 7 tot 9 letters!

Martin Jongkoen - 5 jun 2017 - 13:27

Martin, ik heb jouw link  gebruikt en er nogmaals naar gekeken maar dat woord van 7 letters is "driemalen".

Anne Mieke - 5 jun 2017 - 14:58

  • Zonder het zelf nog eens op te zoeken, klopt dit. Ik las eerst aan het eind "molen" en vond m.n. de 1e letter lastig.
  • Zo komen we toch nog steeds geen stap verder terug.

Martin Jongkoen - 5 jun 2017 - 22:01

Helaas. We blijven zoeken.. bedankt voor het mee denken weer Martin !

Ellen Kriebel- Boer - 5 jun 2017 - 22:49


IJkerveer

Naam van een beurtveer van Gouda op Amsterdam. Reeds in de 16de eeuw is er sprake van dit veer dat in Amsterdam zijn ligplaats tot 1605 aan het Rokin en daarna aan de Nieuwezijds Voorburgwal ongeveer ter hoogte van de Wijdesteeg had. Deze plaats stond vroeger bekend als de Pijpenmarkt.

In 1870 is die ligplaats nog steeds door het Goudse veer in gebruik. Men gebruikt dan echter geen IJkers, maar pakschuiten en ijzeren trekschuiten. De ligplaats in Gouda stond bekend als het IJkerveer. Een enkele maal spreekt men van de dienst als het Goudse IJkerveer.

Achttiende en negentiende eeuwse houten, zeilende vrachtschepen uit de Zuid-Hollandse veengebieden, die speciaal op het turfvervoer gebouwd waren. Volgens de diverse bronnen te onderscheiden in verschillende types. De Venus is sterk verwant aan de IJker, maar naar men zegt wat groter.

Zie  Amsterdamse Beurtvaart (aanklikken) van/naar diverse plaatsen.Zie bijvoorbeeld blz. 30 en 31.

Martin Jongkoen - 5 jun 2017 - 23:21







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu