stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » De schrijver Albert Alberts geslotenProfiel afbeelding
Van de schrijver Albert Alberts, een achterneef van mijn grootmoeder, geboren Haarlem 23-8-1911, zijn de gegevens (doop, overlijden, ouders, grootouders etc.) bekend. Op internet zijn ook verschillende beknopte biografieën te vinden, die echter geen priivé-gegevens bevatten, behalve dat ergens de naam van een echtgenote A.B. Blijboom opduikt. Wie heeft gegevens van deze A.B. Blijboom (b.v. geboortedatum, namen van ouders etc) en/of weet of er uit hun huwelijk (waarvan plaats en datum mij onbekend zijn) nog kinderen geboren zijn.

niepoort - 5 okt 2010 - 20:21

Kijk hier eens, als beginnetje:

http://www.hjansen.info/scriptie2.htm

mvg-Ben

Ben Wegman - 5 okt 2010 - 20:29

op het stadsarchief amsterdam archiefkaarten

Aaffiena Beatrix Blijboom geboren 1928

Renee - 5 okt 2010 - 20:36

Hallo Ben,

Ja, deze kende ik (althans het eerste hoofdstuk, had niet gezien dat de hele rest ook over Alberts ging). Helaas hierin niets over een echtgenote of kinderen. Moet ik misschien toch eens wat van zijn oeuvre gaan lezen..........

niepoort - 5 okt 2010 - 21:04

Amsterdam 1928. Dan zal ze dus ook wel op een gezinskaart voorkomen. Gelukkig niet al te veel Blijbooms die als vader in aanmerking komen, dus als ik weer eens in Amsterdam ben zal ik daar naar kijken.

Ik gok voorlopig op deze, gezien de voornaam van de bruid:

Bron Burgerlijke stand - Huwelijk Archieflocatie Noord-Hollands Archief Algemeen Gemeente: Amsterdam
Soort akte: Huwelijksakte
Aktenummer: reg.4L;fol.34v
Datum: 07-12-1922 Bruidegom Johannes Petrus Josephus Blijboom
Leeftijd: 28
Geboorteplaats: Amsterdam Bruid Alida Aaffiena Koning
Leeftijd: 24
Geboorteplaats: Amsterdam Vader bruidegom Jan Pieter Blijboom Moeder bruidegom Elisabeth Grata Bernardina Korner Vader bruid Geert Koning Moeder bruid Aaffien Veldman Nadere informatie beroep Bg.:schrijver bij de gemeente belastingen

Geboortedata van JPJ Blijboom en AA Koning inmiddels gevonden. Blijft natuurlijk de vraag of dit de juiste ouders zijn.

niepoort - 5 okt 2010 - 21:13

Inmiddels gevonden dat AB Blijboom pas zeer recent is overleden (familieberichten online, advertentie Volkskrant). Helaas geen plaats van overlijden. Of het echtpaar kinderen had is me nog steeds niet bekend.

niepoort - 7 mei 2012 - 14:59

In het Algemeen Handelsblad van 11 april 1928 staat de geboorte vermeld van de dochter van A. Blijboom-Koning.

zie http://resources3.kb.nl/010655000/pdf/DDD_010658668.pdf  pagina 20

Bert - 7 mei 2012 - 16:08

Dank je. Haar geboorte had ik overigens al, haar overlijden pas vandaag gevonden. Wat nog ontbreekt zijn eventuele kinderen uit haar huwelijk met A. Alberts.

En, ook heel boeiend, op de kaart van de ouders van Albert Alberts in Den Haag (Jappe Alberts, dan al overleden,  en Jetske de Boer) staat behalve iets over een verblijf in Parijs (dat klopt, ik heb net zijn biografie zitten lezen), ook nog iets gekrabbeld over een ondertrouw in 1938. Kan niet over Aaffiena gaan, die was toen nog veel te jong. Maar wie dan wel??????? En heeft dat geresulteerd in een huwelijk? De biografieën zijn over Albert-privé akelig stil.

niepoort - 7 mei 2012 - 16:27

Geen idee wel bronnen je nu al wel en niet hebt, heb je deze ook:

Link

daar staan toch aardig wat dingen over hem en in welke boeken je die kunt vinden.

Kun je de kaart eventueel online plaatsen ivb die krabbels?

Owwww en..uh...  ik zie door de "al de berts" bijna niet meer, misschien handig om ergens hier even de vragen te clusteren. Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

zie net dat je een deel van mijn link ergens hierboven al hebt gekregen, de mijne is de hoofindex, daar staat ook heel veel over hem.

Robert Leukfeldt - 8 mei 2012 - 18:53

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Robert Leukfeldt - 8 mei 2012 - 19:33

je zou haast denken dat er geen kinderen waren, voor en na dit blad op het CBG staan geen andere advertenties

Robert Leukfeldt - 8 mei 2012 - 19:34

In het tijdschrift 'Tsjip', jaargang 5 (1995), blz. 7 e.v. staat een interview van Wam de Moor met Albert Alberts.

Daarin staat dat hij in 1951 met Fientje Blijboom is getrouwd en dat er geen kinderen waren.

Zie:  http://www.dbnl.org/tekst/_tsj001199501_01/_tsj001199501_01_0025.php

Ruud Poortier - 8 mei 2012 - 22:54

Hallo Ruud,

Hartelijk dank voor je reactie. Ik heb nu in ieder geval een huwelijksjaar. En  kennelijk geen kinderen. Dat bespaart wer moeizaam zoekwerk.

Hallo Robert,

Het plaatsen van de kaart uit het bevolkingsregister is voor deze digibeet een beetje te veel gevraagd, maar hij is heel gemakkelijk in te zien, gratis. Archief Den Haag, dan niet kiezen voor de virtuele studiezaal, maar voor digitaal archief. Dan zoeken op Jappe Alberts. Er zijn twee kaarten op die naam geloof ik, het gaat om de Jappe die getrouwd is met Jetske de Boer. Op die kaart zijn twee kinderen vermeld: Karel en albert. Zowel de opmerking over Parijs als de ondertrouw gaan zo te zien over Albert. In ieder geval heeft Albert enkele jaren in Parijs gewoond/gewerkt.

niepoort - 8 mei 2012 - 23:31

Maar je weet toch, dat ik eventueel plaatjes voor je kan plaatsen. En noem jezelf geen digibeet, iemand die zo goed kan zoeken met en zonder behulp van Internet, zoals jij telkens weer laat zien, is geen digibeet.Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Robert Leukfeldt - 9 mei 2012 - 00:09


Hartelijk dank voor het plaatsen van het plaatje. Ik ben echt heel benieuwd of iemand hier meer van weet.

Het staat in ieder geval wel vast dat deze opmerkingen bij Albert horen en niet bij zijn broer Karel. Albert heeft aantoonbaar in Parijs gewoond/gewerkt. Er bestaan uitgebreide biografieën van Albert, maar die belichten allemaal vrijwel uitsluitend zijn schrijverschap en noemen  summier zijn andere werkzaamheden. Bijna niets over zijn privéleven.

Misschien heeft er in de krant een advertentie gestaan nav zijn eerdere verloving. Ik zal nog eens zoeken in kb.kranten op A. Alberts, drs. A. Alberts, Dr. A. Alberts en gewoon Albert Alberts.

niepoort - 9 mei 2012 - 09:17
Dit onderwerp is gesloten, omdat de gebruiker die dit onderwerp startte zich heeft uitgeschreven.Nieuw onderwerp plaatsen
U kunt dus geen reactie meer plaatsen bij dit onderwerp. Wel kunt u natuurlijk een nieuw onderwerp starten.