stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Morssink / Morsink



Profiel afbeelding
Ik heb tientallen jaren lang uitgebreid onderzoek gedaan naar de familienaam Morssink / Morsink.
Met bijna alle volwassen Mors(s)inks heb ik telefonisch contact gehad om details te noteren. Aanvullend archief-onderzoek en samenwerking met andere genealogen heeft geleid tot een vrijwel compleet bestand van alle Mors(s)inks die thans op deze aardbol leven of hebben geleefd.
De informatie is volledig in kaart gebracht in een tiental goed leesbare en overzichtelijke maar moeilijk via internet verspreidbare tekeningen (delen via een PDF verzenden lukt wel).

Er wordt over nagedacht op welke wijze de stambomen in druk kunnen worden gebracht.

Wie vragen heeft over zijn eigen stamboom kan hieronder reageren. Wel graag enige details vermelden, minstens de achternamen van een of meer aangetrouwde vrouwen (moeder, oma, echtgenote etc.).

paulusmorssink - 17 jan 2007 - 12:54

Beste heer Morssink,

Een half jaar geleden heeft u een kort interview met mijn ouders gehouden ( Jos en Willy Morsink).
U gaf na het intervieuw aan ons de familie stamboom doen toekomen, graag zou ik deze namens mijn ouders willen ontvangen in pdf formaat. U kunt het verzenden naar onderstaand email adres.

Met vriendelijke groet,

Matthijs Morsink
date of birth: 8 November 1981
email: matthijsmorsink@hotmail.com.

Uitgeschreven lid - 13 feb 2007 - 13:36

Hallo Matthijs,

ik wil je best helpen maar ik heb de afgelopen jaren met zo'n 1200 verschillende Morssinks en Morsinks contact gehad. Kun je je voorstellen dat ik zonder nadere gegevens niet weet over welke Morsinks je het hebt?
Dus graag de familienamen van Moeder en/of grootmoeder. dan kan ik ze wel terugvinden.

paulusmorssink - 13 feb 2007 - 14:13

door een toevallige ontmoeting ben ik de afgelopen weken bezig geweest met de Morsink-stamboom van Bernardus Morsink(1853-1935) 1e maal getrouwd met Margaretha Parkamentis, en 2huwelijk met Maria Cobussen.
Hierdoor heb ik een update uit o.m. Venezuela, Costa Rica, de Verenigde Staten en Zuid Africa.
Hoe en waar kan ik deze update ook beschikbaar maken voor anderen ?

Uitgeschreven lid - 21 sep 2007 - 11:04

Hoi Monique,

Ik dacht dat ik zelf die gegevens vrij volledig had, in drie verschillende aftakkingen van Bernardus komen emigranten voor; maar aanvulingen zijn natuurlijk welkom.
Als je mij je mail-adres geeft, of een berichtje naar mij stuurt (naar stamboom <apestaartje> morssink <punt> nl ), dan zal ik je als antwoord een pdf sturen met wat ik op dit moment heb, zodat je eventuele aanvullingen kunt opgeven.

(Je kunt hier maar beter niet je complete e-mail adres noteren - of je doet het zoals ik hierboven deed - want als je adres hier gescand wordt kun je veel last van spam krijgen...).

Hoe je verder je gegevens beschikbaar kunt maken voor anderen weet ik niet, ik ga mijn volledige stambomen op een gegeven moment wel op grote vellen afdrukken en zo verspreiden.

Uitgeschreven lid - 21 sep 2007 - 12:59

Hoi Monique,

Ik dacht dat ik zelf die gegevens vrij volledig had, in drie verschillende aftakkingen van Bernardus komen emigranten voor; maar aanvulingen zijn natuurlijk welkom.
Als je mij je mail-adres geeft, of een berichtje naar mij stuurt (naar stamboom <apestaartje> morssink <punt> nl ), dan zal ik je als antwoord een pdf sturen met wat ik op dit moment heb, zodat je eventuele aanvullingen kunt opgeven.

(Je kunt hier maar beter niet je complete e-mail adres noteren - of je doet het zoals ik hierboven deed - want als je adres hier gescand wordt kun je veel last van spam krijgen...).

Hoe je verder je gegevens beschikbaar kunt maken voor anderen weet ik niet, ik ga mijn volledige stambomen op een gegeven moment wel op grote vellen afdrukken en zo verspreiden.

Uitgeschreven lid - 21 sep 2007 - 12:59

Geachte mijnheer Paulus Morssink,
Graag zou ik van u mijn stamboom ontvangen. Mijn ouders zijn Bernardus Johannes Morsink en Antonia Morsink-Meijer. Mijn geboortedatum is 13021952. Mijn email adres is morsinkdessing@home.nl

Uitgeschreven lid - 8 okt 2007 - 11:59

Okee, Johan (wonen er in Klimmen dan echt mensen?), jouw tak ziet er tot 1700 heel overzichtelijk uit dus die kan ik je opsturen. De boom gaat nog 200 jaar verder terug maar dan wordt hij ineens 24 x zo groot, dat past niet meer op het net.
Ik leg verder wel contact via je e-mail.
Ik mis nog de geboortedatum van Ireen. Met je zoon Joost heb ik al rechtstreeks contact, evenals met je twee broers.

Uitgeschreven lid - 8 okt 2007 - 12:21

Dag Paulus,

Een tante van mij is getrouwd met Herman Morsink en wonen sinds de jaren 50 in Nieuw Zeeland.

Graag wil ik de voorvaderen van mijn neven en nichten in kaart brengen. Kun je mij helpen aub.

De geboortedatum van mijn neef Gerardus Wilhelmus is 22-12-1955 geboorteplaats Raalte. Zoon van Herman Morsink en Leonardha Hendrica Maria Janssen.

Mijn oom en tante leven nog en heb hen informatie gevraagd over zijn vader en moeder.

Ik hoop dat jij mij verder kunt helpen.

alvast bedankt voor je moeite en inzet

Groet, Willem Janssen

Willem Janssen - 20 jul 2012 - 22:43

Geachte heer Morssink,

In mijn genealogie komen voor Gerhardus Theodorus Morsink * 12-05-1887 Losser + 08-03-1926 Losser

x 23-04-1912 Losser

Jantje Bron *03-01-1889 Blesdijke (WSW) + 27-01-1922 Overdinkel (Losser)

Heeft u misschien gegevens van het nageslacht van dit echtpaar?

Zo ja, dan heb ik daarvoor belanstelling, om mijn genealogie te volmaken

Met een groet,

Bertus de Jongeburcht.

A.F. de Jongeburcht - 23 jul 2012 - 10:53

Hallo Willem Janssen,

Dit betreft een vrij kleine Morsink-boom (niet meer dan 150 personen) waar ik niet zoveel van af weet; ik kan niet veel verder terugkomen dan 1700.

Ik noem de boom Morsink-Saasveld. De Morsinks in deze boom worden heel lang voluit "Morsink Vollenbroek" genaamd.

Over het erf is meer bekend, het wordt al in het schattingsregister van 1381 genoemd.

Het erve Morssink wordt in de stiftslegger 1733 van het stift te Weerselo omschreven als "een vol erve in Dulder gelegen".

Ik zal een pdf naar je e-mailadres sturen. Compleet met een schildering van het erve Mersching, gelegen aan de rand van het laaggelegen gebied De Mors te Saasveld.

In de kolom rechtsonder zie je jouw Herman, zoon van Herman.

Zoals je ziet ontbreekt er vervolgens een heleboel; ik zou blij zijn als je mij de meer recente gegevens kunt toespelen.

In de mail zal ik je ook iemand anders noemen die deze stamboom onderzoekt.

Paulus B. Morssink - 23 jul 2012 - 22:12

Beste Bertus de Jongeburcht,

Alleen maar de nazaten? Dat is te doen, dit takje van Morsink in Overdinkel bevat niet veel meer dan 20 personen. Ik kan ook nog 4 generaties teruggaan en vanaf daar nog een aantal neventakken beschrijven, maar dat zal wel niet je bedoeling zijn.

Als je een mailtje stuurt naar paulusmorssink-apestaartje-gmail-punt-com dan zal ik als antwoord een pdf-je sturen van dit deel van de stamboom. Vermeld erbij dat het pagina 4 van de boom Morsink-Losser betreft.

Paulus B. Morssink - 23 jul 2012 - 22:29

Hello Paul,

 

Can you send me my pedigree? My Great Grandfather is Hermanus Johannes Morssink (1874-1915), married to Agnes Weijens (1878-1968). Hermanus' father is Pieter Morssink (1841-1915). I was wondering how far my pedigree is in generations. 

Looking forward to your reply.

 

Respectfully,

 

Pieter-Joris Morssink 

pieterjoris_morssink@yahoo.com.au

Pieter-Joris Morssink - 16 sep 2012 - 09:22

Hello Pieter-Joris,

Oh yes, I can provide you with more details than you can digest! We are rather close family: your great-grandfather and my grandfather were brothers.

The complete tree is far too big to be sent by mail. I'll start with sending you just a small part.

Paulus B. Morssink - 18 sep 2012 - 10:09

Dear Paul,

I must sincerely thank you for sending me part of the Morssink pedigree. I am overwhelmed at the size of the Morssink family, with only 4 pages!

As I work 7 days a week, I have found it hard to respond...my daughter is just one year old too!

I stated that I have 2 photo's of my Great Grandfather Hermanus, I will dust off the picture, take a shot and email you the pick, please be patient!

Again, Thank you for the pedigree.

Much Respect,

Pieter.

Pieter-Joris Morssink - 8 nov 2012 - 11:59

Beste Paulus,

Ook wij hebben in het verleden wel eens contact gehad over de stamboom van de familie Morsink. Is het mogelijk dat je een gedeelte van de stamboom toestuurt van "mijn" tak van de Morsinks?

mijn vader is Wim Morsink, getrouwd met Wilma ten Brincke. De broers en zussen van mijn vader zijn Jan, Frans, Annelies, Diane, Yvonne.

ik hoop dat je me kunt helpen.

met vriendelijke groet,

Elles Morsink

Elles Morsink - 29 apr 2013 - 19:19

Hallo Elles,

ja hoor, dat kan wel. In ieder geval vanaf 1761 (erve Morsink in Wegdam of Wekdam), die boom is nog vrij overzichtelijk. Ik heb de gegevens vanaf 1600, maar met alle zijtakken erbij is dat veel teveel materiaal om als losse pagina's in pdf-vorm op te sturen.

Ik heb wel je e-mailadres nodig, dus mail mij naar paulus-apestaartje-morssink-punt-nl.

Graag jouw referentienummer in mijn systeem vermelden: HA-14.

Paulus B. Morssink - 1 mei 2013 - 06:41

Beste Paulus,

Ik ben op zoek naar informatie over mijn moeders familie, de familie Morsink die afkomstig is uit Zwolle.

Ik weet niet zo heel veel namen van familieleden, maar wat ik wel weet is dat de oma van mijn moeder van Eyck heette met haar achternaam en dat zij getrouwd was met een Morsink. Deze familie woonde aan de Veerallee in Zwolle en mijn opa heette Herman Louis Morsink en hij had enkele broers waarvan er een Gerard heette (als ik me niet vergis) en een heette Jo. (ik denk dat dat een afkorting was) Mijn opa was getrouwd met Diny van der Ziel en is met haar in Oegstgeest gaan wonen en later in Den Haag en Breda. Ze kregen vier kinderen, Riet, (mijn moeder dus) Joke, Jan en Wim. Ik wil graag wat meer weten over deze tak. Mijn broer heeft ook ooit informatie ingewonnen hierover via deze website geloof ik. Ik ben pas net lid van dit stamboomforum en weet nog niet zo goed hoe het werkt. Kan ik doorklikken naar allerlei stambomen van de Morsinks via deze website ? Vriendelijke Groet sebastiaan.

sebastiaan bienert - 7 jun 2013 - 13:40

Hi Sebastiaan,

dit is de beroemde Zwolse tak van de Morsink-familie. Oorspronkelijk uiteraard afkomstig van Twente (de oudste voorvader is Albert in de Morsch die ergens in 1500-zoveel geboren is in de caterstede Morsink te Enter), maar 7 generaties later vertrok zijn achter-achter-etc. kleinzoon Hermannes Morsink, van beroep schipper, naar Zwollerkerspel. Hij had drie zoons en een dochter.

Zijn oudste zoon Gradus (geboren 14.9.1841 te Rijssen), ook weer schipper van beroep en later verzekeringsagent, is jouw bet-overgrootvader.

Die drie zoons van Hermannes hebben allen een behoorlijk grote bevolkinsgroep op de wereld gezet (die ik geheel in kaart heb gebracht) en voorzover ik kan zien zijn er op de hele wereld geen Morsinks en Morssinks die zo hoog op de maatschappelijke ladder zijn gestegen als deze takken.

Zo noemde je Gerard als broer van je Opa, maar een andere broer die is geboren op Veerallee 22 was Johan Michael Joseph Morsink, en die is van 1925 tot 1950 resident geweest op Midden-Java. En dat is hoog! Zijn kinderen zijn over de wereld uitgezworven, en met enkele van hen heb ik nog wel contact gehad.

Nog een andere broer, Cornelis Adrianus, heeft het geschopt tot klerk 1e klasse, en jouw opa was rechter in Breda.

De hele tekening is veel te groot om als pdf op te sturen, maar het plaatje vanaf Gradus kan ik je wel sturen, compleet met zijtakken. Zelf sta jij daar dus niet op, want als zoon van Peter A.G.A. Bienert ben jij geen drager van de naam Morsink.

Als je mij een mailtje stuurt (dus naar paulus-apestaartje-morssink-punt-nl) dan kan ik je dat deel van de tak wel opsturen. Altijd goed voor zo'n 40-tal Morsinks, dus zet de deur maar wijd open op je volgende familiefeestje.

Paulus B. Morssink - 8 jun 2013 - 16:24


Beste Paulus,

Hartelijk dank voor je informatie, ik heb je net een email gestuurd op je gewone emailadres.

Wat leuk dat er zoveel informatie is over al die mensen.

Hartelijke Groet, sebastiaan.

sebastiaan bienert - 8 jun 2013 - 16:47







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu