Hartelijk dank voor de snelle reacties. De naam Jongelie werd vroeger op vele manieren geschreven: Jongle, Jonglé, Jonglée, Jongleu, Jongleur, Jonglye, Jongler, Sjongling en zelfs Ghionglee kwamen voor.
Of dit allemaal voorouders zijn is mij niet bekend. Wel is frappant dat de familie Jonglez in Lille met textiel te maken had, en dat vele voorouders ook die connectie hadden ( velen waren kleermaker).
'Jongler' betekent in het Frans 'jongleren' en het feit dat ook de naam 'Jongleur' voorkwam dat duiden op een rechtstreekse vertaling.
Zelf vond ik al Jacques Jongleu en zijn dochter Catherina, als lid aangenomen in de Waalse Kerk in Amsterdam, op 20 maart 1621. Verder een Maria Jongleur, die op 6 december 1631 trouwde met Claude de Marez.
Jean (zoon van Anthonie Veri en Janneke Jongle) gedoopt 10 april 1650 (althans volgens mijn informatie) was ik al tegengekomen. Hetr ouderpaar kreeg 8 kinderen, maar natuurlijk met achternaam Veri.
Ook Estienne had ik al opgespoord, met ouderpaar Cathalina Jongleu en Aart de Clermont. De ouders van Cathalina waren Jaques Jongleu en Claire La Esteernette, getrouwd omstreeks 1590. Dit is de oudste vermelding die ik ken.
Helaas is er dan een gat, want pas in 1797 duikt de naam weer op. In Den Haag wordt op 2 juni 1797 geboren Louis Pierre, zoon van Louis Jonglée en Anna (ook: Agnita) Roose MacMarin.
Vandaar af kan ik de familie helemaal volgen tot heden. Dat is dus het probleem niet. Wel de lacune tussen het tijdvak 1590 - 1667 en het jaar 1797. En natuurlijk de link met de familie Jonglez (nog talrijk aanwezig in Frankrijk)