stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » vervolg op catharina lagru



Profiel afbeelding

Ze hadden zeker bezit in Roosendaal, zie die inventarislijst. Twee huizen en wat weilanden als ik me niet vergis. Je zou even moeten kijken wat de bron is van die datum. Misschien heeft iemand een typefout gemaakt en moet het een ander jaar zijn.

Er staat van Roosendaal al wel veel online, maar nog lang niet alles. Ik zag dat er ook nog veel Rechterlijke Archieven zijn. Je zou verwachten dat er na de dood van Catharina Lagru een verdeling is geweest tussen Cornelis de Clerck en de erfgenamen van Catharina (als het huwelijk inderdaad kinderloos was). 

Tenzij ze een testament had gemaakt dat hem als enig erfgenaam aanwees.

Annemarie57 - 31 dec 2013 - 11:20

Ik heb iemand van de afd. West Brabant gevraagd eens voor mij in de archieven te duiken. Ik ben niet vreselijk mobiel en kan niet "even"naar het archief, zeker niet zo ver weg.

Ik zal navragen bij degene die het op zijn genealogie heeft genoteerd, hoe het in elkaar zit. We zijn beiden bezig met onze stamboom, dus dat moet kunnen lukken.

Ik ben vanaf morgen een kleine week niet online, dus het moet even wachten.

Gr. Miep

miep klercq - 1 jan 2014 - 12:24

Is hier ook een register voor? ik ben echt een beginneling wat dat betreft en zeker met dit soort zoekerij.

miep klercq - 30 mar 2014 - 19:38

Hallo Annamarie,

Ik heb geprobeerd alle getuigen te achterhalen, zowel hier als in Belgie. Kan ze niet alemaal vinden. Zoals getuige: Hr Swaans en zijn huisvrouw Juff.. Swaans, geen aanknopingspunten voor een naam en ook bij Swaans niets te vinden.  Bedankt, gr, Miep

miep klercq - 19 okt 2015 - 21:17

Hallo Gerrie,

 

Ik had zelf nooit in die hoeg gezocht vanwege de suggestie van het NGV. Het moet kloppen. Jaartallen, afkomst enz. Het is er allemaal. Bedankt!! Gr. Miep

miep klercq - 19 okt 2015 - 21:19

Annemarie,

 

Ze had inderdaad een testament gemaakt en alles aan Cornelis nagelaten. Ze was duidelijk goed in de slappe was zoals we dat nu zeggen. Gr. Miep

miep klercq - 19 okt 2015 - 21:21


Nee, geen onr.goed aangekocht in Roosendaal

miep klercq - 23 jun 2021 - 18:11







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu