stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Familie Paridon (en familie Droogh) deel II



Profiel afbeelding

Dag Frans sorry ik bedoelde natuurlijk Jan Dirck Coenen uiteraard, ik baseer mn hypothese op onderstaande 3 aktes:

 

3. 10-05-1577. Louris Dirckszn. Rosenburgh ca de achtergelaten boedel van Willem Dirckszn. Rosenburgh en over Jochum Reyerszn. nu gehuwd met de achtergelaten weduwe van Willem Rosenburgh eist inventaris van de boedel of 1000 gld. In margine: Jan Adryaenszn. een weet gedaan aan Jochum Reyerszn., Anna Rosenburgh verzocht dat eiser borg zou stellen. Overgenomen door het gerecht 22-06-1577.

3v. 02-01-1585. Louris Dirkszn. alias Lou Dirk Coenen wonende Voorschoten schuldig aan Willem Joostenzn. van der Duijn 12 pond 10 schelling per jr met hypotheek op de voorsz. woning alsmede op 14 hond wei -en teelland in Voorschoten, belend Z de weg, O de weduwe van Maarten Joriszn., N de Hoolweg en W de Horstlaan, belast de woning met 9 pond per jr tbv de Kerk van Voorschoten en de 14 hond met 2 gld per jr tbv het Gasthuis te Leiden. Borg Dirk Dirkszn. wonende Poeldijk. Afgelost 03-09-1622.

2. 20-01-1585. Louris Janszn. ter eenre en Cornelis Dirkszn., Jan Dirkszn. en Louris Dirkszn. broers ter andere hebben enkele jaren geleden de goederen gescheiden van Coen Dirkszn. za als volgt Louris Janszn. 5 morgen, 2 hond onder Stompwijk, belend N de Vliet, O Bouwen Corneliszn. en Z en W Pieter Gerritszn., belast met 15 gld 15 st losrente per jr, daarvan 6 gld per jr tbv iemand in den Haag, 6 gld tbv de kinderen van juffrouw Vermole en 3 gld 15 st tbv de weeskinderen van Isaack Willemszn. te Leiden; Cornelis, Jan en Louris Dirckszn. de woning als huis en berg van Coen Dirkszn. staande op 7 hond onder Voorschoten, belend W de Horstlaan, Z de Hoolweg, N de watering en O de erfgenamen van Claas Janszn. Knotter, belast met 9 pond hollands per jr tbv de Kerk van Voorschoten en nog 10 hond onder Stompwijk, belend O Claas Simonszn., W Gerrit Willemszn. snijder, O Reijn Jochemszn. en

N Meerburgerwatering, belast met 2 pond per jr tbv de Kerk van Voorschoten en 9 gld per jr losrente tbv iemand in den Haag.

 

Met in het achterhoofd houdende dat ook bij de familie Van Rijn de naam Louris zeer veel voorkomt en omdat zij met de andere voornoemde families doro onderlinge huwelijken en geringe afstand in de streek al zeer verbonden waren!

 

Weltruste,

Jermaine van der Meer - 11 mei 2017 - 02:38

Dag allen ik heb in de volgende link: https://www.slideshare.net/JacquesDuivenvoorden/historisch-huisonderzoek-woelwijk-in-voorschoten-familie-van-outshoorn-eigenaar-1651-tot-1707-versie-115-20181018 op blz 12 onderaan een interessant regest gevonden waar zowel de families Parridon, Vechter als Van Rijn in een adem worden genoemd. ook word er melding gemaakt van Adriaen Jansz Paridon. Schijnbaar hebben voornoemde families eeuwen lang op huize Woelwijk te Voorschoten gewoond Met vriendelijke groet, Jermaine Van der Meer

Jermaine van der Meer - 21 dec 2018 - 01:59


Ik zie na al die jaren dat ik de verkeerde link heb gedeeld, zie voor de familie Paridon m.b.t. huize woelwijk de volgende link: https://www.hogenda.nl/wp-content/plugins/hogenda-search/download_attachment.php?id=11928&type=source 

Jermaine van der Meer - 10 jan 2024 - 01:59







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu